TRT2’de, Aykut Köksal’ın konuğu Nevzat Sayın…

“Aykut Köksal ile Mimarlık Söyleşileri”nin bu hafta yayınlanacak programında, Köksal, konuğu Nevzat Sayın ile söyleşiyor.

10 Mayıs Cuma günü saat 20:30’da yayınlanacak olan programda, yoğun bir mimarlık üretimi gerçekleştirerek hep gündemde kalan Nevzat Sayın’ın çalışmaları ele alınıyor. Kkösal, Sayın’ın çalışmalarını sorgulayan ve değerlendiren bir yaklaşımla tartışmaya açıyor. 

Nevzat Sayın’ın mimarlığının en önde gelen özelliği, vernaküler çevreden metropolün sanayi bölgelerine, koruma bağlamından kültür yapılarına uzanan bir çerçevede konumlanması. Nevzat Sayın’ın başka bir yönü ise, mimarlık pratiğinin getirdiği bilgi birikimini mimarlık eğitimine yansıtma kaygılarıyla, “mimarlık yüksek lisans programı”nı proje eğitimini öne çıkartan bir bakışla hayata geçiren bir oluşum içinde yer alması. 

Programda Aykut Köksal, Sayın’ın post-modernist dönemini simgeleyen Shell Genel Müdürlüğü (1993) yapısından Gön Fabrika (1994) binasına, bir koruma örneği olarak öne çıkan Yahşibey Evleri’nden (1999-2015) özgün bir koruma yaklaşımını yansıtan Göksu Ofis (2006) yapısına, değişken bir dinleti mekanı sunan The Seed Konser Salonu’ndan (2007-2008) Santral Çağdaş Sanatlar Merkezi’ne (2004-2007), rasyonel bir yaklaşımla biçimlendirilmiş Doğan Holding Yönetim Binası’ndan (2011) Umur Basımevi’ne (2011-2016) uzanan üretimini ele aldı. Ayrıca hayata geçemeyen projeleri arasında öne çıkan Malatya Camisi (2012) de konuşulan çalışmalardan biri oldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın