KuluçkaPod’dan “Kamusal Alan Tartışmasının Odağındakiler: Alışveriş Merkezleri”

Kuluçka Podcast; kentler, siyaset ve sosyoloji temelleri üzerinden güncel sorunları ele almayı hedefleyen bir grup gencin girişimi ile başlayan bir tartışma platformu.

Kuluçka Podcast; şehir ve bölge planlama, siyaset bilimi, hukuk, medya ve halkla ilişkiler gibi çeşitli disiplinlerde eğitim gören ve kendini bu yönde geliştirmek üzerine odaklanan bir grup gencin girişimi ile başlayan bir podcast dizisi. Kentler, siyaset ve sosyoloji üzerinden dünyayı ve bireyleri çevreleyen sorunları genç bir bakış açısı ile ele almayı hedefleyen ekip, çıkış amaçlarını şu şekilde özetliyor:

Kamusal insanın çöküşü ile birlikte dünyaya ve topluma dair hayaller kurmanın yerini, bireyin salt kendi benliğini kurma gayesi aldı. Esas olanın bireyin kendini kurması olduğu bu toplumsal formasyonda, dünyayı anlama biçimlerinin de ayrılığına tanık oluyoruz.

Kamusallığın kelimenin karşıladığı her anlamıyla çöktüğü bu çağda, bizi ortaklaştıran en önemli şeylerin dertlerimiz olduğu düşünüyoruz.

Kuluçka, bizi çevreleyen tüm dertlere yönelik itirazlarımızın, kamusallığın çöküşüne karşı çağın en karmaşık yerinde duranların ortak bir mekanı inşa arayışının, yeni bir büyük dönüşümün eşiğinde olan dünyaya dair, birlikte hayaller kurmanın adıdır.

Alper Çavuşoğlu, Ayşen Kıratlı, Cihan Tekin, Fırat Çoban, Görkem Pancaroğlu, Kağan Şeker, Kubilay Cenk ve Sinem Yıldız’dan oluşan ekip, serinin son yayınlanan bölümünde alışveriş merkezi örnekleri üzerinden kamusal mekan kavramını irdeliyor. “Kamusal Alan Tartışmasının Odağındakiler: Alışveriş Merkezleri” başlıklı bölümü buradaki link üzerinden dinleyebilir, KuluçkaPod ekibinin çalışmalarını buradan takip edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın