AKMED’den Proje Desteği ve Burs

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) tarafından proje desteği ile kütüphane araştırma desteği ve çeşitli burslar veriliyor.

Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED) tarafından proje desteği ile kütüphane araştırma desteği ve çeşitli burslar veriliyor. Koç Üniversitesi Suna & İnan Kıraç Akdeniz Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AKMED), 2019 yılında da proje ile kütüphane araştırma desteği ve doktora bursu, doktora sonrası bursu ile yüksek lisans bursu vermeyi sürdürüyor.

AKMED’in proje desteği ile doktora ve yüksek lisans burslarından faydalanmak isteyenlerin 27 Nisan’a kadar, kısa ve uzun süreli doktora sonrası burslardan faydalanmak isteyenlerin ise 31 Mayıs’a kadar başvurmaları gerekiyor.

Tarih, arkeoloji, sanat tarihi, Eskiçağ dilleri, mimarlık tarihi, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarında Akdeniz dünyasını hedef alan çalışmaları destekleyen AKMED tarafından bu kapsamda belirtilen disiplinlerdeki ulusal ve uluslararası bilimsel projelere destek verilecek. 2019 yılı için bir defaya mahsus 10 ila 15 bin TL arasında değişecek oranda belirlenen proje desteğinden faydalanmak isteyenlerin başvuru tarihinde doktorasını tamamlamış olması gerekiyor. Yurtiçi ve yurtdışı başvurulara açık olan destek için başvurular Türkçe veya İngilizce yapılabiliyor. Destekten faydalanmak isteyen adayın başvuru dosyasını 27 Nisan 2019 tarihine kadar akmed@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak gönderilmesi gerekiyor. Bu tarihten sonra gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınamayacak. Desteklenmesine karar verilen projeler Haziran ayı içerisinde AKMED web sayfasında duyurulacak.

Kütüphane Araştırma Desteği

AKMED tarafından sağlanan bir başka destek ise Kütüphane Araştırma desteği. Bu destek kapsamında üniversitelerde arkeoloji, sanat tarihi, tarih ve kültürel miras alanlarında tez aşamasında olan yüksek lisans ve doktora öğrencileriyle, öğretim üyeleri, bir hafta süreli konaklama masrafı AKMED tarafından karşılanmak üzere AKMED Kütüphanesi’nde çalışabiliyor. Her zaman başvuru yapılabilen bu desteğe aynı kişi yılda birden fazla başvuru yapamıyor. Araştırmacılar konaklama süresince zamanlarının çoğunu AKMED’de geçirmekle yükümlü. Kütüphane Araştırma Desteği, sadece kütüphane çalışması için veriliyor. Müze çalışması, ören yeri kazı ve araştırması, yüzey araştırması veya AKMED dışı kültürel etkinliklere katılım gibi başka bir amaç için kullanılamıyor. Bu destekten faydalanmak isteyenlerin https:// a kmed.ku.edu.tr/burslar-ve-destekler/kutuphane-arastirma-destegi/ web sitesinde bulunan Başvuru Formu’nu doldurarak online olarak göndermesi gerekiyor. Talep edilen tarih aralığı için başvuru, 15 gün öncesinden yapılmalı.

Kısa ve Uzun Süreli Doktora Sonrası Araştırma Bursu

AKMED tarafından, kısa ve uzun süreli olarak doktora sonrası Araştırma Bursu da veriliyor. 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren 6 ay süreli ve tam zamanlı doktora sonrası araştırmacı istihdam edecek olan AKMED, adaylardan tarih, arkeoloji, sanat tarihi, Eskiçağ dilleri, mimarlık tarihi, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarında Anadolu, Türkiye Trakyası veya Kıbrıs coğrafyasına odaklanan bir proje sunmalarını istiyor. Burs kapsamında Antalya’da ikamet edecek araştırmacıya aylık ödemenin yanı sıra yemek ve kira desteği verilecek. Ayrıca araştırmacıdan AKMED’in etkinliklerine katkı sağlaması beklenmekte. Doktorasını tarih, arkeoloji, sanat tarihi, Eskiçağ dilleri, mimarlık tarihi, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarında tamamlamış adayların, doktora derecesini elde etmesinin üzerinden 5 yıldan fazla bir süre geçmemiş olması ve 45 yaşından gün almamış olmaları gerekmekte. Belirtilen şartları sağlayan adayların 31 Mayıs 2019 tarihine kadar AKMED’e başvurmaları ve aynı tarihe kadar başvuru evrakını oyanardag@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak göndermeleri gerekiyor. Posta gönderileri işleme alınmayacak. Belirtilen tarihten sonra gönderilen başvurular da değerlendirmeye alınamayacak. AKMED’in 2 Eylül 2019 tarihinden itibaren 9 ay süreli ve tam zamanlı bir doktora sonrası araştırmacı istihdam edeceği uzun süreli burstan yararlanmak isteyen adayların da, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar AKMED’e başvuru yaparak, başvuru evraklarını oyanardag@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak göndermeleri gerekiyor.

Maksimum 10 Bin TL’lik Doktora Bursu

AKMED’in Doktora Bursu’na ise başvuru tarihinde yurtiçinde ve yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumlarının tarih, arkeoloji, sanat tarihi, Eskiçağ dilleri, mimarlık tarihi, kültürel miras ve bağlantılı bilim dallarındaki bölümlerinde doktora öğrencisi olarak kayıtlı olup da tez aşamasında bulunan adaylar başvurabiliyor. Başvurular Türkçe veya İngilizce yapılabiliyor. Başvuru dosyaları 27 Nisan 2019 tarihine kadar akmed@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak gönderilmeli. Bu tarihten sonra gönderilen dosyalar değerlendirmeye alınamayacak. Desteklenmesine karar verilen tez önerileri Haziran ayı içerisinde AKMED web sayfasında duyurulacak. Burs miktarı her yıl Yönetim Kurulu tarafından belirlenmekte olup, 2019 yılı için doktora araştırma desteği maksimum 10 bin TL olarak belirlendi.

Yüksek Lisans Bursu

AKMED’in ulusal ve uluslararası akademik çalışmalara destek vermek amacıyla tez aşamasındaki yüksek lisans projelerine verdiği bir defaya mahsus olmak üzere maksimum 4 bin TL olarak belirlenen Yüksek Lisans Bursu’ndan faydalanmak isteyenlerin de başvuru dosyalarını 27 Nisan 2019 tarihine kadar akmed@ku.edu.tr e-posta adresine dijital olarak göndermeleri gerekiyor.

Ayrıntılı Bilgiler Web Sitesinde

AKMED’in destek ve burslarından faydalanmak isteyenler için ayrıntılı bilgiler https://akmed.ku.edu.tr/ web sitesinde bulunan duyurular veya burslar bölümünde yer alıyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın