Ümraniye’nin Gelişim Kronolojisi Dijital Ortamda

"Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim" kitabının bir bölümü olarak hazırlanan ve görsellerle zenginleştirilen dijital zaman çizelgesi online erişime açıldı.

İstanbul Şehir Üniversitesi Şehir Araştırmaları Merkezi bünyesinde hazırlanan ve Ümraniye Belediyesi tarafından desteklenen “Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim” kitabının bir bölümü olarak hazırlanan ve görsellerle zenginleştirilen dijital zaman çizelgesi online olarak takip edilebilir.

Ümraniye tarihi açısından anlamlı olabilecek dönüm noktaları ve önemli zaman dilimleri tespit edilerek 1867’den günümüze ulaşan bir kronoloji hazırlanmıştır. Böylece Ümraniye araştırmalarında, konular çalışılırken ve gelişmeler yorumlanırken benzeri dönemlerde meydana gelen olaylar irtibatlandırılabilecektir. Tiki-toki web tabanı üzerinden oluşumu sağlanan kronoloji bilgileri Demografik Gelişim, Mekansal Gelişim, İdari-Siyasi Gelişim, Toplumsal-Kültürel Gelişim ve İktisadi Gelişim olmak üzere beş alt kategoriye ayrıldı. Bu sayede kronolojideki bilgiler kendi alt kategorisi ile birlikte görülebilir hale getirildi. Lütfen sağ altta bulunan ayarlar sembolünden Katagoriler kısmını seçip olaylar kronolojisini farklı biçimlerde izleyin.

“Cumhuriyet Döneminde Ümraniye: Şehirleşme, Toplum, Ekonomi ve Yönetim” kitabı hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Tiki-Toki Web Tabanı Nasıl Kullanılır?

Web sitesinin sağ alt köşesinde bulunan anahtar sembolü sayesinde kelime araması ve farklı türlerde görüntülüme yapılabilir, tematik kategorilere göre kronolojik gelişimi izlenebilir. Ayrıca sol alt köşedeki 3D seçeneği ile zaman çizelgesi üç boyutlu olarak takip edilebilir.

“Ümraniye’nin Gelişim Kronolojisi” buradan incelenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın