Helsinki’de Yeni Mimarlık ve Tasarım Müzesi İnşa Edilecek

Helsinki'de yapılacak yeni mimarlık ve tasarım müzesi için konsept plan tamamlandı. Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile Helsinki Belediyesi'nin yapılmasına ön ayak olduğu müzenin planı 28 Mart Perşembe günü yayınlandı.

Konsept planlama, Eğitim ve Kültür Bakanlığı ve Helsinki Belediyesi tarafından 2018 sonbaharında başlatıldı. Plan, Tuomas Auvinen, kıdemli araştırmacı Outi Kuittinen ve müze uzmanı Ulla Teräs tarafından hazırlandı.

Konsept planlamanın yanı sıra bakanlık ve Helsinki Belediyesi projeyi yürütmek için olası modellerin üzerine çalışıyor. Modele göre müzenin temelini oluşturmak için bir vakıf, işletmek için ise şirket kurulacak.

Dünyayı Mimarın Bakış Açısından Algılamak: “Her Şeyi Farklı ve Daha İyi Yapabilirsin”

İnşa edilecek binanın dünyanın en iyi mimarlık ve tasarım müzesi olması planlanıyor. Müzede, koleksiyonlar sergileyerek ve hikayeler anlatarak, mimar ve tasarımcıların seçimlerinin paylaştığımız dünyayı nasıl şekillendirdiği gösterilecek. Müze, insanları bir araya getirmenin yanı sıra aynı zamanda geleceğin büyük sorunlarını çözmenin bir aracı olarak mimariyi ve tasarımı toplumsal söylemin içine almayı planlıyor.

Müze Güney Limanı Tarafından İnşa Edilecek

Müze, bölgenin kapsamlı bir gelişiminin bir parçası olarak kentin Güney Limanı bölgesinde inşa edilecek. Hazırlık çalışmalarının bahar boyunca devam etmesi amaçlanıyor.

müzeye dair açılan siteye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın