Adana’nın Yeni Simgeleri Kamuoyuna Duyuruldu

Adana'nın marka değerini yükseltmek, tanınırlığını arttırmak ve kentin kalkınmasına katkıda bulunmak için ADANAGİAD'ın düzenlediği 'Simge Adana Projesi Yarışması'nın sonuçları Adana Sheraton Oteli'nde düzenlenen lansmanla kamuoyuna duyuruldu.

Seçkin bir davetli topluluğunun katıldığı ve Adanalı ünlü sanatçı Emre Karayel’in sunduğu tanıtımda, kentin belirlenen yeni simgeleri büyük beğeni topladı.

Kent simgesi olabilecek yapı veya alanların tasarlanması amacıyla içinde Adana’dan firmaların da bulunduğu ulusal ve uluslararası alanda başarı kazanmış mimarlık ofislerinin davet edildiği yarışmanın Jüri Başkanlığını ODTÜ Mimarlık Bölümü Başkanı Prof.Dr. Cana Bilsel üstlendi. Veterinerlik İl Müdürlüğü Binası ve Yakın Çevresi, Adana Tren Garı ve Yakın Çevresi ile Adana Büyükşehir Binası ve Yakın Çevresi’ne ilişkin 9 projenin ele alındığı yarışmaya katılan yapıt ve tasarımlar büyük beğeni topladı.

Adana Tren Garı ve Yakın Çevresine yönelik tasarımlarda birincilik SO Mimarlık, ikincilik AS-MA Mimarlık ve üçüncülük Art-Level Mimarlık firmalarının oldu.

Adana Büyükşehir Binası ve Yakın Çevresiyle ilgili tasarımlarda eşdeğer birincilik ödülleri 1+1 Mimarlık ve MMT Mimarlık’ın, ikincilik ise Studio Evren Başbuğ’un oldu.

Veterinerlik İl Müdürlüğü Binası ve Yakın Çevresiyle ilgili tasarımlarda birincilik ödülü Studio EİKİTE Mimarlık’a, ikincilik Tevfik Tozkoparan’a ve üçüncülük ödülü de Can Kubin’e verildi. Yarışmaya katılıp dereceye giren tasarımlar, otelin fuaye salonunda katılımcıların izlenimine açıldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın