Roca Uluslararası Tasarım Yarışması jumpthegap®

Genç mimar ve tasarımcılar jumpthegap®’te yarışacak.

Dünyaca ünlü armatür, vitrifiye ve seramik karo üreticisi Roca’nın, Barcelona Center de Disseny (BCD, Barcelona Tasarım Merkezi) iş birliği ile düzenlediği yarışma, mimarlık ve tasarım öğrencileri ile 40 yaşın altındaki profesyonellere yeteneklerini gösterebilecekleri bir platform sunmayı hedefliyor.

2004 yılından bu yana 7 kez düzenlenen ve 134 ülkeden 20.600 kişinin katıldığı jumpthegap®, dizayn yarışmaları arasında uluslararası bir referans noktası olmuş durumda.

Geleceğin banyo alanı için kavramsal, sürdürülebilir ve yenilikçi çözümler arayan ve bu yıl 8’incisi düzenlenecek olan yarışmaya katılmak isteyenler, 27 Mart 2019’a kadar www.jumpthegap.net resmî web sitesinden kaydolabilecekler.

jumpthegap® hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler, 5 Mart’ta Raffles Hotel’de gerçekleşecek olan ve Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kurucu ortağı, jüri üyesi Murat Tabanlıoğlu’nun konuşmacı olacağı jumpthegap ® (talk)’a katılabilirler.

Mimari ve tasarım alanındaki profesyoneller bir arada

Banyoların her noktasını donatan ürünleriyle yüzüncü yılını geride bırakan Roca bugün, beş kıtada 170’ten fazla pazarda 78 üretim tesisine sahip ve 23.600’den fazla çalışana istihdam sağlıyor. 2016 yılından beri Türkiye’de de müşterilerine hizmet veren şirketin üretim tesislerinden biri de Eskişehir’de bulunuyor. Barselona’nın tasarım ve yenilikte uluslararası bir referans noktası olması için çalışan ve bu alandaki faaliyetlere öncülük eden BCD ise 40 yılı aşkın süredir şirketlere ve kamu kurumlarına hizmet veriyor. İlk yarışmadan bu yana mimari ve tasarım alanındaki ünlü profesyonelleri bir araya getiren jumpthegap® jürisinin bu seneki başkanı Brezilyalı ödüllü mimar Ruy Ohtake olacak. Jüri üyeleri arasında yer alan, Tabanlıoğlu Mimarlık’ın kurucu ortağı Murat Tabanlıoğlu yarışma hakkında, “Güncel tasarım ve teknolojiyle kolaylaştırılmış, sağlıklılaştırılmış banyo özellikleri üzerine düşünmek, özellikle genç fikirler üretmek, suyun bir gelecek endişesi olduğu günümüzde, kaynak kullanımı üzerine de düşünmek demek. Bunun yanı sıra ‘banyo’, tarih boyunca ortak ya da müstakil, huzurlu mekanlar olarak gelişmiş bir tasarım alanı. Bu mekanın geleceğini kurgulamak için yarışma bir fırsat.” dedi.

Jürinin diğer üyeleri ise; Mexico City Dünya Tasarım Başkenti 2018’in ve Meksika’daki Tasarım Haftası’nın Direktörü Emilio Cabrero (Meksika), tasarımcı, sanatçı ve küratör Dorota Koziara (Polonya), VOX Architects Stüdyosu’nun baş mimarı ve uluslararası yarışmaların öncüsü Boris Voskoboynikov (Rusya), mimar, mühendis, MIT profesörü ve Carlo Ratti Associati’nin kurucu ortağı Carlo Ratti (İtalya), Roca Tasarım Merkezi Müdürü Josep Congost (İspanya) ile BCD Genel Müdürü ve eski BEDA Başkanı (Avrupa Tasarım Dernekleri Bürosu) Isabel Roig (İspanya) gibi dünyanın dört bir yanındaki prestijli profesyoneller olacak.

We Are Water Foundation sürdürülebilirlik ödülünü kazananları belirleyecek jüride; We Are Water Foundation Vakfı Direktörü Xavier Torras (İspanya), Birleşmiş Milletler Bilgi Merkezi Müdürü Deborah Seward (ABD), Philips Tasarım Asya Yöneticisi ve Singapur’daki Philips’in Devlet ve Halkla İlişkiler Müdürü Low Cheaw Hwei (Singapur) yer alacak.

Kayıtlar 27 Mart’a kadar açık

Üç kategoride ödüllerin sahibini bulacağı yarışmada; 40 yaş altı profesyonel (çalışan) ve öğrenci kategorilerinde, her biri için 10.000 € ödül, We Are Water Foundation kategorisi için de 6.000 € ödül verilecek.

27 Mart 2019’a kadar www.jumpthegap.net resmî web sitesinden kaydolunacak yarışmaya katılacak projelerin 25 Nisan 2019’a kadar teslim edilmesi gerekiyor. Finale kalan projelere mayıs ayında bir rafineleştirme zamanı verilecek, alınacak nihai projeler arasından jüri haziran ayında seçimini yapacak. Ödül töreni ise, dünyanın dört bir yanından gelecek finalistler ile 10 Ekim 2019’da Barselona’daki Disseny Hub Müzesi’nde gerçekleşecek.

Ayrıntılı bilgi ve kayıt için;
https://www.jumpthegap.net/en/

Etiketler

Bir yanıt yazın