Şikago Mimarlık Bienali 2019 Teması Açıklandı

Şikago Mimarlık Bienali’nin 2019 yılı başlığı ve küratöryal odağı geçtiğimiz hafta açıklandı. Bienalin başlığı "...and other such stories/ ...ve diğer benzer hikayeler" oldu.

Bienalde, Şikago’nun mekânsal, tarihsel, sosyoekonomik koşulları üzerinden arazi, hafıza, haklar ve sivil katılım üzerine sorular değerlendiriliyor. Araştırma-yönelimli bir yaklaşımla ilerleyen bienal, 4 ana araştırma alanıyla ilişkili olarak mekanın, mimarlığın ve doğal dünyanın potansiyeline/gücüne işaret ediyor.

(1) No land Beyond / Ötesi Olmayan Topraklar başlığı; doğaya, ekolojiye ve peyzaja arazi mülkiyetini aşan bir yerden yaklaşan yerel yöntemlerden ilham alıyor. (2) Appearances and Erasures / Görünenler ve Silinenler başlığı; anıtları, anma mekanlarını ve sosyal tarihleri dikkate alarak, hem üzerinde ortaklaşılan hem de ortaklaşılamayan anıları inceliyor. (3) Rights and Reclamations / Haklar ve Geri Kazanımlar ve (4) Common Ground / Ortak Zemin bölümleri; mimarlık pratiğinde hakların, hak savunuculuğunun ve toplumsal yararın hallerini ön plana alıyor; uygun fiyatlı ve eşit barınma hakkı da bu bölümün konusu oluyor.

Bu sene üçüncüsü düzenlenen bienalinin artistik direktörlüğünü Yesomi Umolu yapıyor. Bienal ekibinde eşküratör olarak Sepake Angiama ve Paulo Tavares de bulunuyor.

Bienal 19 Eylül 2019’da açılacak. Bienalle ilgili daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz, küratöryal metni buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın