Yeni AKM’nin Temelleri Atıldı

2017 yılında halka tanıtılan, Atatürk Kültür Merkezi'nin yerine yapılacak yeni opera binasının temelleri atıldı. Temel atma törenine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı. Projenin 2021 yılında tamamlanması planlanıyor.

Habertürk’te yayınlanan habere göre:

“Geçtiğimiz sene şubat ayında yıkımına başlanan AKM’de hafriyat çalışmalarının ardından, iş makineleri geçtiğimiz haftalarda temel çukurunu kazdı. Şantiye arazisinde toprak kaymasının önüne geçmek için kazıklı temel beton dökümü de yapıldı.”

Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından tasarlanan yapıda 2 bin 500 kişilik bir opera salonu, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik konferans salonu, 285 kişilik sinema salonu, 250 kişilik oda tiyatrosu, bir sergi salonu, bir kütüphane, 885 araçlık otopark bulunacak. Yeni binanın en üst katında ise bir restoran yer alacak. Proje ile ilgili 2017’de yayınlanan tanıtım haberine buradan ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada Eyüpsultan İlçesi’ndeki Rami Kışlası’nın kütüphaneye dönüştürüleceğinin haberini verdi. Konuşmasında İstanbul’daki meydanlardan da söz eden Erdoğan:

“Taksim Meydanı’nın geçmişte anılması farklıydı ama şimdi trafiği de yerin altına almak suretiyle Taksim Meydanı’nı gerçekten o arzulanan hüviyete inşallah kavuşturuyoruz, kavuşturacağız. Roma’ya gittiğiniz zaman Roma’daki meydan çok hareketlidir. Paris’te aynı şekilde, çok hareketlidir. Bütün turistleri orada görürsünüz ve bütün canlılık adeta oradadır. Taksim, inşallah bu hale gelecek. Sultanahmet yeniden inşallah bu hale gelecek. Beyazıt Meydanı yeniden inşallah bu hale gelecek. Bunun özlemi içerisindeyiz, bunu başarmak suretiyle de ben şuna inanıyorum, artık çekim alanı İstanbul gibi bir şehrimizde çok daha güçlü hale gelmesi gerekiyor.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın