Öğrencilerin Yayına Hazırladığı Avlu’nun İkinci Sayısı Dijital Olarak Yayınlandı

Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğrencileri tarafından oluşturulan mimarlık, kültür ve sanat dergisi Avlu’nun ikinci sayısı dijital olarak yayınlandı.

Derginin basın metninden:

Derginin amacı fikirlerin ve paylaşılmak istenen her şeyin aktarılacağı bir platform oluşturarak aynı alanda yer alan öğrenciler arasındaki ağı örmektir.  “Bilginin paylaştıkça daha değerli olduğunu biliyor ve paylaşarak uzayıp giden zincirin halkasını oluşturmaktan mutluluk duyuyoruz. Öğrenmenin, keşfetmenin ve hissetmenin sınırları yoktur. Sonu olmayan bu yolculuğu keyifli geçirmek ise bizim elimizdedir.” şeklinde dergi ekibi tarafından amacını özetleniyor.

Bir Proje Bir Mimar bölümü, röportaj, gezi ve görüş yazıları, haberler, etkinlik ve yarışma duyuruları, mimarlık sözlüğü, tablo incelemeleri, öneri köşesi; eskiz, resim ve photoshop çalışmalarının yer aldığı Avlu’nun Kaleminden köşesi dergide yer alıyor. Kapak ve dergi tasarımı, editörlük, yazarlık ekibi tamamen öğrencilerden oluşuyor. Uludağ Üniversitesi’nin yanı sıra başka üniversitelerden öğrenciler de dergide yer alıyor. Böylelikle dergi daha bütünleyici bir tavır sergiliyor.

İkinci sayısında kapak çiziminden de anlaşılacağı üzere “Bir Kentin Kaderini Değiştirmek: Guggenheim Müzesi” yazısı ile Frank Gehry dergide yerini alıyor. Mimarlık, restorasyon, kentsel tasarım ve iç mekân üzerine çalışmalarına devam eden Rahmi Dede fikirlerini “Ustasından Mimarlık” köşesinde bizimle paylaşıyor.  Dünyanın en kuzeyindeki kilise olan Ishavskatedralen’i yazarın kaleminden tanıyor, objektifinden çıkan fotoğrafları inceleme olanağı buluyoruz. RIBA Uluslararası Mimarlık Ödülü kapsamında finale kalan dört projeyi ve ödül sahibi yapıyı inceliyoruz. “Müzik ve Mimarlık Üzerine” ve “Dilin Organizasyonu” görüş yazıları dergide yer alıyor. Öğrencilik döneminde nasıl gezilir, püf noktaları nelerdir gibi maceraya atılmayı bekleyen her öğrencinin aklındaki soruları cevaplayan ve kılavuzu olan bir yazı: Öğrenci İşi Gezmek. Mimarlık ve sanat alanındaki etkinlikleri takip edebileceğiniz etkinlik köşesi ve yarışma duyuruları köşesi yer alıyor. Öğrencilerin çizim ve çalışmalarının yer aldığı “Avlu’nun Kaleminden” köşesi sizi bekliyor.

Adını Uludağ Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nün avlusundan alan dergi; avlunun birleştirici, paylaşım ortamı sağlayan gücüne güveniyor ve aynı etkiyi yaratmayı amaçlıyor. Dergiye linkten ulaşabilirsiniz.

https://issuu.com/avludergi/docs/avlu_dergisi_2._say_

 Ayrıntılı Bilgi için: https://www.instagram.com/avludergisi/?hl=tr

Etiketler

Bir yanıt yazın