Martı Projesinin Yerine Ne Gelecek?

Gazete duvar'da yayınlanan habere göre, durdurulan Martı Projesi yerine "Osmanlı Stili" bir yapı yapılacak.

Duvar‘da yayınlanan habere göre::

“Martı Projesi’ olarak adlandırılan ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi’ yeniden canlandırılıyor. Proje kapsamında Kabataş İskelesi 2016’da yıkıldı. Uzun süre çalışmaların askıda kaldığı projede, martı formu iptal edildi.

Habertürk’ten Esra Boğazlıyan’ın haberine göre kaldırılan martı figürlü yolcu salonu yerine Osmanlı tarihi ve geleneksel mimariden esinlenen klasik terminal binaları inşa edilecek. Deniz ulaşımının en kısa sürede devreye alınması amacıyla ilk etapta geçici iskele binası kurulacak. Turnikelerin montajı 15-20 Şubat’ta tarihleri arasında tamamlanacak.

Trafiğin yeraltına alınmasından da vazgeçildi. 2020’de tamamlanması planlanan ikinci etapta ise 20 bin metrekare meydanın altında iki katlı otopark yapılacak. Yeni transfer merkezi, vapur, deniz otobüsü ve motor seferleri, Kabataş – Mahmutbey Metro hattı, Taksim – Kabataş Füniküler hattı ve Kabataş – Bağcılar Tramvay hattı ve otobüs hatları ile entegre olacak.”

Hürriyet gazetesinde yayınlanan ayrıntılı habere göre:

Revize edilen yeni proje kapsamında ilk etapta şehirlerarası bir adet terminal binası ve şehir hatları seferleri için iki iskele hizmet vermeye başlayacak. 2020’de tamamlanması planlanan ikinci etapta ise 20 bin metrekare meydanın altında iki katlı otopark yapılacak. Yeni transfer merkezi, vapur, deniz otobüsü ve motor seferleri, Kabataş – Mahmutbey Metro hattı, Taksim – Kabataş Füniküler hattı ve Kabataş – Bağcılar Tramvay hattı ve otobüs hatları ile entegre olacak. Proje tamamlandığında deniz seferleri için üç adet terminal binası hizmete girecek. Deniz ulaşımının daha fazla aksamaması için ilk olarak 700 metrekare büyüklüğünde geçici iskele binasının konstrüksiyon işleri tamamlanarak çatısı kapatıldı. Dış cephe kaplama ve çatı izolasyon işleri devam eden binanın elektrik ve mekanik tesisatları bitirildi. Yeni iskelenin turnikeleri monte edilmeye başlandı. Turnikelerin montajı 15 – 20 Şubat tarihleri arasında tamamlanmış olacak. Şehir Hatları İşletmesi’nin bekleme alanı olarak ilave bir alanın gerekliliğini bildirmesi üzerine 1800 metrekarelik sundurma alanının projeleri de hazırlanıyor. Projelerin sonuçlanmasının ardından imalata geçilecek. Bina çevresindeki peyzaj projeleri hazırlanıp, çevre düzenlemesine de başlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın