Düş Ağacı Atölyesi Sona Erdi

Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Tasarım Atölyesi Kadıköy iş birliği ile düzenlenen ve gelenekselleştirilmesi planlanan Düş Ağacı Atölye Projesi’nin ilki 17-20-21 Aralık 2018 tarihlerinde Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yapıldı.

Koordinatörlüğünü Maltepe Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Jülide Alp’in üstlendiği atölyede, Dr. Öğr. Üyesi Aliye Ceren Onur (MAÜ), Dr. Öğr. Üyesi Esin Sarıman Özen (MSGSÜ) ve Dr. Öğr. Üyesi Şenay Çabuk (MSGSÜ) araştırmacı olarak; Ceren Kaya, Farahnaz Öztürk, Filiz İrem Memişoğlu, Hilal Çalışkan, Miray Karakaş, Sena Yılmaz ve Tuğçe Selin Türk yardımcı araştırmacı olarak yer aldı. Atölyede geleceğin tasarımcı adaylarına çevre bilinci kazandırılması adına, çevreye duyarlı tasarım anlayışının önemli bir adımı olan geri dönüşümlü malzeme kullanımı ile ilgili bir farkındalık kazandırılması amaçlandı.

Atölyede; Alara Yılmaz, Ayşegül Gökçen Aydın, Belkıs Ayşin Bektaş, Berfin Yüce, Betül Özkaya, Bora Alper Yılmaz, Busenur Kalabalık, Cansu Soysal, Ceyda Atak, Damla Esaspehlivan, Dilan Az, Elif Deniz Kudu, Elif İlke Öncel, Ertuğrul Apaydın, Eylem İpçi, Gül Aktaş, Melek Düzen, Melisa Elif Elme, Mustafa Savrık, Nupelda Uçar, Ozan Kağan Altunbaş, Öykü Öztekin, Riym Güler, Sena Kiremitçi, Seray Aydemir, Sibel Öksüz, Taha Mustafa Albayrak, Yasin Ersoy, Yeşim Demir, Zehranur Kara, Zuhal Yavaş’tan oluşan otuz bir öğrenci grubu görev aldı.

Atölye kapsamında çevre bilinci ve farkındalığının arttırılmasını, ağaçların kentler için öneminin vurgulanmasını sağlamak amacıyla geri dönüşebilen malzemeler kullanılarak 7 adet ağaç tasarlanmıştır. 1/1 ölçekli uygulamaları yapılan tasarımlar, Kadıköy Belediyesi’nin kültür ve sanat merkezlerine (TAK, İDEA Kadıköy, Kadıköy Gençlik ve Sanat Merkezi, Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, Karikatür Evi) sergilenmek üzere yerleştirilmiştir. Tasarımlar bahsi geçen alanlarda halen sergilenmektedir.

Etiketler

Bir yanıt yazın