Dünyanın En İyi Stadyumu

2017 yılının Eylül ayında açılışı yapılan Cruz y Ortiz Arquitectos tasarımı Wanda Metropolitano, Dünya Futbol Zirvesi 2018'de "Dünyanın En İyi Stadyumu" seçildi.

Fotoğraf: Cruz y Ortiz Arquitectos

Sınırlı alana sahip Vicente Calderón Stadyumu’nun genişletilememesi sebebi ile yeni bir ev arayışında olan Atlético Madrid’in yeni stadyumu Wanda Metropolitano, 68.000 kişilik bir kapasiteye sahip.

1994 yılında tamamlanan ve 20.000 seyirci kapasitesine sahip Estadio La Peineta’nın yerine inşa edilen yeni stadyumun planları 2011 yılında sunulmuş, Madrid’in 2020 ve 2024 Olimpiyatları’na ev sahipliği yapması için hazırlanan teklif dosyası kapsamına dahil edilmişti. 2011 yılında başlayan çalışmaların 2015 yılında tamamlanacağı ilan edilse de, olimpiyat başvurularının reddedilmesi ve çeşitli ekonomik sıkıntılardan ötürü Wanda Metropolitano’nun açılış tarihi daha sonra 2017’ye ertelenmişti. Projenin bir bölümü, Estadio Vicente Calderon arazisinin satışı ile finanse edildi.

Dünya Futbol Zirvesi jürisinin altyapı, teknolojik olanaklar, mekan ve taraftar etkileşimi, erişebilirlik, güvenlik ve konfor gibi birçok kriteri göz önünde bulundurarak seçmiş olduğu stadyum, çok çeşitli spor etkinliklerine uygunluğu ve operasyonel planlama anlamında başarılı bir sisteme sahip olması üzerine de övgü topladı.

Stadyum, önümüzdeki Mayıs ayında 2019 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali’ne ev sahipliği yapacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın