3. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali: “INARfest”

2018-2019 Güz döneminde üçüncüsü düzenlenen Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest” 19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde yapıldı.

2018-2019 Güz döneminde üçüncüsü düzenlenen Yaşar Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü Festivali “INARfest” 19-23 Kasım 2018 tarihleri arasında Yaşar Üniversitesi’nde gerçekleşmiştir. Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencilerinin yanı sıra dışarıdan katılıma da açık olan etkinliğin amacı seminerler ve atölye çalışmaları yoluyla ara sınavlardan sonra bir tür “deneyimleme molası”, kelimenin tam anlamıyla bir festival havası yaratmaktır.

INARfest kapsamında 4 atölye çalışması ve 4 seminer düzenlenmiştir. DS Mimarlık’tan Doçent Doktor Deniz Aslan tarafından gerçekleştirilen İzlenimsel Arkeoloji Üzerine, Naif Tasarım’dan Efecan Gürbüz ve Deniz Melissa Williams tarafından gerçekleştirilen İç Mimarlık Alanında Sektörel Deneyimler, Barem Aydınlatma içmimarı Emre Ünlü ile Alba Mekanik’ten Görkem Koçdar tarafından gerçekleştirilen İç Mimarlıkta Aydınlatma ve HVAC Sistemleri, Yüksek İçmimar Çisem Oğuzhan tarafından gerçekleştirilen Ticari Mekânlarda Perakende Tasarımı adlı seminerler her alandan büyük ilgi görmüştür. Festivalde seminerlerin yanı sıra iç mekân tasarımına yönelik atölyeler de düzenlenmiştir. Bu atölyeler arasında Serhat Akbay Mimarlık’tan Mimar Serhat Akbay yürütücülüğünde İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen Şarabın Doğuşu: Üretim Sürecinin Ardındakiler, Seven Lights kurucusu Mustafa Serdar Seven ile Seven Lights tasarımcıları Seda Sezen, Pınar Onat ve Sena Çam eğitmenliğinde yine İzmir Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirilen Kültürel Miras için Aydınlatma Tasarımı, Doktor Nimet Öztank yürütücülüğünde gerçekleştirilen İç Mimaride Doğal Taşlar ve Trendler ile Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı mimarı Doktor Aylin Gazi Gezgin eğitmenliğinde gerçekleşen Polihedra Boolean Modelinden Öğrenmek bulunmaktadır.

Semineler ve gün boyu süren atölyeler sonucunda, içmimarlık öğrencileri hem doğal taş, ahşap gibi malzemeleri yakından tanıma fırsatı bulmuş, hem tasarım sürecinde kolektif çalışma şansı yakalamış, hem de etkinliğe katılmış olan seminer ve atölye yürütücüleri ile karşılıklı bilgi aktarımında bulunma fırsatı yakalamışlardır. INARfest ile birlikte yalnız mevcut Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencileri ile değil, aynı zamanda mezunlar ve tasarım çevresinden kişilerin de katılımıyla gerçekleşen disiplinler arası bir festivale ev sahipliği yapılarak keyifli tartışma ortamları oluşturulmuştur.  

Etkinlikle ilgili detaylı bilgi için Yaşar Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü internet sitesi adresi (https://inar.yasar.edu.tr) ve “YAŞAR UNIVERSITY, INTERIOR ARCHITECTURE& ENVIRONMENTAL DESIGN” isimli Facebook grubu ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın