Miras

Metinlerini ÇEKÜL Vakfı’ndan Esra Karataş’ın hazırladığı, tasarımını Erkal Yavi’nin yaptığı "Miras", ÇEKÜL Vakfı’nın yürüttüğü mücadele eşliğinde tarihi kentlerde “yıkım” sürecinden “koruma” bilincine nasıl geçildiğini paylaşıyor.

Türkiye’de yaklaşık elli yıllık bir geçmişi olan kültürel mirasın korunması mücadelesi ile ÇEKÜL Vakfı’nın geliştirdiği yöntem ve politikalar, uygulama örnekleri eşliğinde Miras adıyla kitaplaştırıldı. Uzmanlarının tanıklık ve katkılarıyla; koruma tarihinden arşiv değeri taşıyan bilgi ve belgelerin yer aldığı kaynak niteliğindeki kitap, ÇEKÜL Vakfı’nın doğasıyla paralel, geniş kapsamlı ve çok bileşenli bir çalışmanın ürünü.

Koruma Bilincimizin Kökleri; Dünden Bugüne ÇEKÜL Vakfı’nın Öyküsü; Geçmişten Geleceğe Kavramlar ve İlkeler; Mekânlar, İnsanlar, Uygulamalar ve Bitirirken olmak üzere 5 bölümden oluşan kitaptaki her bölüm, kendi içinde barındırdığı alt başlıklarla okuyucuyu, hem kitap içinde hem de yakın tarihimizde de çok yönlü bir yolculuğa çıkarıyor. Kitabın son bölümünde ise, geleceğe dönük adımlarda esas alınması ve kalıcı olması gereken başlıklar hatırlatılıyor.

Kitap, ÇEKÜL Dükkan üzerinden satın alınabiliyor. Kitabı satın alanlar ayrıca ÇEKÜL Vakfı’nın kültürel mirası koruma, eğitim ve ağaçlandırma çalışmalarına destek vermiş oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın