HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu

Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu tasarımcıların, kentlilerin ve belediyelerin elini güçlendiren, 150'den fazla katılımcının sanat işleri ve tasarım fikirleriyle oluşturulmuş bütüncül bir tartışma platformu sağlıyor.

SANALarc tarafından ilham verici ve teşvik edici bir “kart destesi” olarak oluşturulan HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu, YEM Yayın tarafından yayınlandı. 

Kitabın tanıtım metninden:

Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu tasarımcıların, kentlilerin ve belediyelerin elini güçlendiren, 150’den fazla katılımcının sanat işleri ve tasarım fikirleriyle oluşturulmuş bütüncül bir tartışma platformu sağlıyor. Hararetli konuşmalar, öncelikler üzerine yapılan tartışmalar, paydaşların hesap verebilirliği, fiziki, toplumsal ve ekonomik konularla ilgili açık uçlu öneriler de nihai olarak bu oyunun bir parçası oluyor.

Hayal Et – Şehirler birer tasarım ürünüdür. Şimdi, daha iyi tasarlandıklarını hayal etmenizi istiyoruz! Daha kullanışlı, daha samimi, daha kapsayıcı olabilirler.

Keşfet – Sizin için alınmış tasarım kararlarının farkına varın! Şehir tasarımıyla ilgili terimleri öğrenin, farklı çözümleri keşfedin ve karar verme mekanizmalarının parçası olun.

Tartış – Komşularınızı bir araya getirin! Sorunlarınızı tanımlayın, farklılıklarınızı avantaja çevirin! Oyunu oynayarak kentinizi, kamusal alanınızı şekillendirerek sosyal hayatınızı iyileştirebilir, esnafa destek olabilirsiniz.

Paylaş – İyi bir kent her vatandaşına özen gösterir.Bunu kim sağlar? Kentlinin ta kendisi! Komşularınızla verdiğiniz tasarım kararlarını tartışın, birlikte yaşadığınız yerin daha iyi olması için çalışın; kentlileri, tasarımcıları, şehir plancılarını bir araya getiren atölyeler düzenleyin.

HareketeGeç – HEY! Hayal Edilebilir Tasarım Kılavuzu ile mahallenizin meselelerini tartışmaya açın. Sevdiğiniz, çekici, yaşanabilir kenti hep birlikte tasarlayabilmek için ihtiyacınız olan rehber elinizde.

Künye:

Araştırmacı/Editör: Semra Horuz

Grafik Tasarımcı: Didem Ateş Mendi

İllüstratör: Piknik Works

Kimlik Tasarımı: Memed Erdener

İletişim Tasarımı: ONAGÖRE

Arayüz/Web Tasarımı: BILENDE

Destekçi: Studio X Istanbul

Daha fazla bilgi için:

www.imaginableguidelines.org
@Imaginableguidelines

Etiketler

Bir yanıt yazın