Makoko Floating School’un Dördüncü Prototipi Çin’de İnşa Edildi

MFS IIIx3, Makoko Floating School'un dördüncü prototipi ve üçüncü tekrarı. Şehirleşme ve iklim değişikliğinin zorluklarını ve fırsatlarını ele alan yapı, prefabrik, kendi kendine bir inşa sistemi.

MFS IIIx3, 2 Kasım 2018-6 Ocak 2019 tarihleri arasında Çin’in Chengdu şehrinde Center Pompidou ve Mao Jihong Arts Foundation iş birliğinde düzenlenen “Cosmopolis #1.5: Enlarged Intelligence” sergisinin bir parçası olarak açık kalacak.

2013 yılında Nijerya’nın Afrika’nın en kalabalık şehri Lagos’ta inşa edilen Makoko Yüzen Okulu (MFS I), daha sonra 2016 yılında Venedik (MFS II) ve Belçika’nın Bruges kentinde (MFS III) yeniden yapıldı. 2018’de NLÉ, Fanmate ve KRJS ile iş birliğinde ve Chengdu’da, MFS III’ü üç modüler boyuta (küçük, orta ve büyük) uyarladı ve ölçeklendirdi.

Güneybatı Sichuan eyaletini sel ve kuraklıktan uzak tutmak, onu Çin’deki en verimli ve ekonomik olarak gelişmiş kentsel ve tarımsal alanlardan biri yapmak için kurulan 2.200 yıllık su yönetimi sistemi hala ayakta. MFS IIIx3, Lagos’taki Makoko su topluluğundan esinlenen ve şimdi de Chengdu su şehri için uyarlanmış, suyla eski ama çağdaş bir uygarlık ilişkisine bir yaklaşım sunuyor.

Üç yüzer yapı, ahşaptan ve Chengdu’nun bolca bulunan yerel bambudan inşa edilmiş. Yapıda, hepsi ortak bir meydan etrafında kümelenmiş açık hava konser salonu, kapalı sergi alanı ve küçük bir bilgi merkezi bulunuyor.

Kunlé Adeyemi Konferansına Kayıt

Dünyaca ünlü mimar Kunlé Adeyemi, 42. Yapı Fuarı kapsamında konferans vermek üzere İstanbul’a geliyor. Arkitera iş birliğinde düzenlenecek konferans, 21 Haziran Cuma, saat 14:30’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde Salon 14 Yapı Arena’da yapılacak. Konferansa katılmak için tek yapmanız gereken buradan online kayıt olmak.

Etiketler

Bir yanıt yazın