Rethinking Society for the 21st Century

International Panel on Social Progress 2018/ 2018 Uluslararası Sosyal Gelişim Paneli'nin raporu 3 cilt halinde yayınlandı.

The International Panel on Social Progress, sosyal ve beşer bilimlerden gelen 300’ün üzerinde akademisyeni bir araya getiriyor. 2014 yılından beri yapılan panelin amacı uzmanlığı birleştirerek sosyal gelişme üzerine perspektif geliştiren bilgiyi dünyaya yaymak. Bağımsız bir girişim olan panel, 30’dan fazla bilimsel ve akademik enstitü ve uluslararası kurum tarafından destekleniyor. The IPSP’nin ürettiği rapor 22 bölümden oluşan 3 cilt halinde yayınlandı.

Bu birimler dünya toplumlarının geçmiş yüzyıllardaki başarılarını, şimdiki eğilimleri, şu anda karşı karşıya olduğumuz tehlikeleri ve yirmi birinci yüzyıldaki olası gelecekleri değerlendiriyor. Sosyal ilerlemenin sosyo-ekonomik, politik ve kültürel boyutlarını, küresel ve bölgesel meseleleri, zorlukların çeşitliliği ve dünyadaki etkileşimlerini kapsıyor. Yazarlar temkinli iyimser bir sonuç veriyor: Sosyal ilerleme ve daha iyi politikalar için birçok fikir zaten var, bu fikirler test edilmeli ve uygulanmalı.

Raporun kent ve kentleşme ile ilgili bölümü Saskia Sassen ve Edgar Pieterse editörlüğünde davetli yazarlar Gautham Bhan, Ana Falu, Max Hirsh, Hiroo Ichikawa, Luis Riffo, Pelin Tan, Doris Tarchópulos, Fulong Wu tarafından yazıldı. Kent raporu, Afrika şehirlerinden Çin kentleşme süreçleri dahil birçok kent örneğinden metodoloji, sosyal adalet, kent hakkı, toplumsal cinsiyet ve kentsel çatışma gibi bir çok konuda güncel durumu içermektedir.

The IPSP ve yayınlanan rapor hakkında daha ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilir, Cambridge University Press tarafından basılan ciltleri buradan edinebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın