Muji ile Geleceğin Konutlarını Düşünmek ve Tasarlamak

"China House Vision" sergisi, bizleri geleceğin konutlarını düşünmeye teşvik ediyor.

“China House Vision” sergisinde, 10 tasarım ekibi geleceğin şehirlerinde nasıl yaşayabileceğimize dair öneri getiren mikro konutlar sunuyor. Sergi ayrıca çağdaş bir kentsel konut tasarlarken göz önünde bulundurulması gereken; enerji tüketimi, iletişim, yapay zeka ve ekonomik paylaşım gibi tüm temalar hakkında düşünmeye teşvik ediyor.

Sergi kapsamında, MAD architects ve MINI’nin ortak çalışması ile Japon mimar Go Hasegawa’nın MUJI için hazırladığı öneri de bulunuyor.

Proje sürecinde, MUJI, çalışanları için Çin’deki ortak konut kullanım tarihini referans alarak bir konsept oluşturdu. Özellikle, tasarı Shanghai’deki apartmanların üst katlarında yer alan 4 metre yüksekliğindeki daireleri (tek kat için yüksek ama 2 kat için ise yetersiz olan) inceliyor.

Şirket, bu hacimlerin MUJI’nin Shanghai ofisinden 3 saate kadar uzaklıkta yaşayan çalışanları için mikro ölçekli dairelere dönüştürülebileceğine inanıyor. Go Hasegawa’nın tasarımında, bir kutuyu, evin ortak ve mahrem bölümlerini ayırmak için geleneksel Çin evlerinde yer alan sayvanlı yataklar gibi merkezde konumlandırıyor.


Mahrem alanlar, depolama rafları ve bir yataktan oluşuyor. (Kaynak: Muji)

Hacim, ziyaretçileri alt kattaki ortak alandaki merdivenden depolama rafları ve bir yatak da dahil olmak üzere MUJI mobilyalarla donatılmış yatak odalarına yönlendiriyor. Bu arada, alt kattaki alanda buzdolabı, çamaşır makinesi ve klima gibi ortak ev aletleri yer alıyor.


Tasarımda, merkezi konumlandırılmış bir çekirdek yer alıyor. 


Alt kat, ortak kullanımlı açık mekanlı olarak tasarlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın