Modüler ve Çevreye Duyarlı: “MultiPly”

Waugh Thistleton Architects, American Hardwood Export Council (AHEC) ve ARUP'un iş birliğinin ürünü olan "MultiPly", 15 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında V&A Museum Sackler Courtyard'da ziyaret edilebilir.

Londra Tasarım Festivali’nin simge projelerinden biri olan MultiPly, birbiriyle örtüşen ve iç içe geçen labirent benzeri birbirine bağlı mekanlardan oluşuyor. Proje, ziyaretçilerin evlerimizi ve şehirlerimizi tasarlama ve inşa etme şeklimizi yeniden düşünmelerini teşvik etmeyi amaçlıyor.

Waugh Thistleton Architects, uzun yıllardan beri inşaatta yenilikçi ahşap kullanımına öncülük ediyor. MultiPly projesi, yeni ve daha sürdürülebilir bir bina inşa ederek, hazır bir karbon-negatif malzeme olan Amerikan lale ağacını modüler tasarımla bir araya getiriyor. Tamamı Amerikan lale ağacından yapılmış olan dokuz metre yüksekliğindeki “MultiPly”, İngiltere’de üretilen ilk çapraz lamine ahşap (CLT) panellerle inşa edilmiş.

MultiPly, mevcut çağın en büyük güçlüklerinden ikisini karşı karşıya getiriyor: konut ihtiyacı ve iklim değişikliğiyle mücadele etme konusundaki aciliyet. Öte yandan bu güçlüklere karşılık MultiPly gibi modüler sistemler ve 30 tona eşdeğer karbondioksit depolayan lale ağacı gibi malzemeler bir çözüm olarak sunulabilir.

Waugh Thistleton mimarlık ofisinin kurucularından Andrew Waugh, “Bu projenin asıl amacı, çevresel zorlukların yenilikçi ve uygun fiyatlı inşaatlarla nasıl ele alınabileceğini tartışmak. Hem konut hem de CO2 emisyonları açısından bir kriz noktasındayız ve lale ağacı gibi çok yönlü ve sürdürülebilir bir malzemenin inşasının bu sorunları ele almanın önemli bir yolu olduğuna inanıyoruz,” diyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın