İzmir Opera Binası İçin Geri Sayım Başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, projesinin Ulusal Mimari Yarışması ile belirlendiği yeni opera binasının temel atma töreni tarihini 25 Eylül 2018 olarak duyurdu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, “Türkiye’nin opera sanatına özel” ilk yapısının temelini 25 Eylül Salı günü atıyor. Ulusal Mimari Yarışması ile seçilen projenin uygulama aşamasını Çağdan Mühendislik ve Waagner-Biro konsorsiyumu üstleniyor. Karşıyaka Mavişehir’de yer alacak Opera Binası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 25 bin metrekarelik arazisi üzerine kurulacak. 

2010 yılında yarışma ile projesi elde edilen Opera Binası‘nın, mimari özellikleri ve teknik donanımıyla uluslararası alanda da ön plana çıkan bir yapı olması bekleniyor. Yapıda 1435 kişi kapasiteli ana salon ve sahneler, 437 seyirci kapasiteli bir küçük salon, prova salonları, opera bölümü, bale bölümü, 350 seyirci kapasiteli avlu-açık performans alanı, atölyeler ve depolar, ana hizmet birimleri, idare bölümü, genel tesisler, teknik merkez ve 525 araç kapasitesine sahip bir otopark yer alacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın