Richard Rogers Bursu İçin Başvurular Başladı

Harvard University Graduate School of Design (GSD), Londra’da araştırma odaklı bir konaklama programı sunan Richard Rogers Bursu’nun 2019 yılı için başvurularının başladığını duyurdu. Bu yıl üçüncüsü verilecek bursun son başvuru tarihi 28 Ekim 2018.

Richar Rogers Bursu, her yıl dünyanın farklı noktalarından Londra’ya gelen bursiyerlerine 1960’lı yıllarda Richard Roggers’ın tasarladığı Wimbledon House’da 3,5 ay konaklama imkanı veriyor. Aynı zamanda, bursiyerler verilen 10.000 dolar bursla istedikleri gibi seyahat edebiliyorlar. Burs onlara Londra’da çeşitli kurumlara, kütüphanelere giriş izni de veriyor ve istedikleri kaynaklara bu şekilde ulaşabiliyorlar.

Mimarlık, peyzaj mimarlığı, kentsel planlama veya kentsel tasarım konusunda önemli akademik tecrübeye sahip uygulayıcılar ve araştırmacılara ve ilgili araştırma veya uygulama alanları konusunda fark yaratacak potansiyele sahip iddialı projelerle başvuru yapanlara öncelik veriliyor.

Bu yıla kadar Richard Rogers Bursu, yerleşik çevreyle ilgili çalışma yürüten uygulayıcı ya da akademisyen, 12 kişiye burs sağladı ve onları Wimbledon House’da ağırladı. Bursiyerler orada kaldıkları süre boyunca, toplum, uygun konaklama, yemek kültürü ve yurttaşını odak alan kent hareketleri gibi çeşitli konularda gözlem yapabildiler.

Bu burs sayesinde Richard Rogers’ın hayatının ve kariyerinin merkezi olan Wimbledon House, uygulayıcılar ve araştırmacılar için ortak bir araştırma sahası haline geldi. Bu sahada, kentçilik, sürdürülebilirlik ve insanların şehri nasıl kullandığı ile ilgili araştırmalar yürütülüyor.

Bursa başvurmak için gerekenler:

  • Güncel CV, kısa bir araştırma önerisi (700 kelime) bu açıklama Londra’da ikametiniz için gereken ihtiyaçlarınızı da içermeli,
  • Tasarım çalışmalarını ve araştırma projelerini içeren portfolyo (en az 10 belge ya da görsel)
  • 3 referans (isimler ve bağlantılar, finalistlerden mektup istenecek)

Daha detaylı bilgiyi http://www.richardrogersfellowship.org/ adresinde bulabilirsiniz 

Etiketler

Bir yanıt yazın