UNStudio ve Hardt Hyperloop’un Projesi Amsterdam Frankfurt Arasını 53 Dakikaya İndiriyor

UNStudio Futures Takımı (UNSFutures), geçtiğimiz hafta Utrecht, Hollanda'da Hardt Hyperloop tarafından düzenlenen HyperSummit'in ilk etkinliğinde "Station of the Future" vizyonunu sundu.

Küresel kentleşme, hızlı nüfus artışı ve çevresel sorunlar günümüzün ulaşım yollarıyla çözemeyeceğimiz altyapısal zorluklar oluşturuyor. Buna çözüm olması için de hava yolculuğu için birçok alternatif geliştiriliyor. Bunlardan biri de, UNStudio, Hardt Hyperloop iş birliğiyle kamusal ulaşımda devrim yapan “Stations of the Future” olarak isimlendirilen Hyperloop projesi. Hyperloop ile artık Amsterdam’dan Frankurt’a 53 dakika sürecek bir yolculukla gidilebilecek.

UNStudio’nun HyperSummit’te sunduğu vizyonda Hyperloop transfer merkezleri için bir dizi olası bağlama uyum sağlayabilen bileşenler düşünülmüş: şehir merkezi, şehir kenarı veya varolan bir altyapıya bitişik olması gibi… 

 

Herkes için bir çözüm yaratmak istediklerini sürekli belirten tasarımcılar, bu yüzden var olan kamusal ulaşımla rekabet ederek karşılanabilir bilet fiyatları belirlemek istediklerini dile getiriyorlar.

Hyperloop daha hızlı, daha temiz ve daha ucuz bir ulaşım sistemi kuruyor. Bu sistem için oluşturulan altyapıda, ses ve çevre emisyonları söz konusu değil. Entegre güneş panelleri, teknolojiyi güçlendirmek için gerekli olan enerjiyi sağlıyor.

Gelecek için bir ulaşım alternatifi geliştirildiğinde her zaman ve her koşulda güvenilir olması gerektiğini dile getiren tasarımcılar, herhangi bir ihtiyaç durumunda en yüksek güvenlik standartlarını sağlayarak herkes tarafından erişilebilir bir ulaşım olması gerektiğini söylüyorlar. Bunlardan yola çıkan Hyperloop geliştiricileri, son dijital güvenlik gereksinimlerini sağlayarak diğer bütün ulaşım teknolojilerinden daha güvenilir bir teknoloji kullanmayı hedefliyorlar.

Hyperloop için geliştirilen bir de telefon uygulaması var. Akıllı telefonunuzda uygulamayı açarak gitmek istediğiniz yeri seçiyorsunuz. Hyperloop portalı size en yakın kapsülün sizi beklediği yere yönlendiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın