Starbucks’ın İtalya’daki İlk Mağazası Milano’da Açıldı

Kurucusu Howard Schultz’ın Milano'ya yaptığı iş gezisinde, bir espresso barda İtalyanlar'ın kahveyi bir sosyalleşme aracı olarak benimsediklerini görüp ilham almasıyla kurulan Starbucks İtalya’daki ilk şubesini Milano’da açtı.

Luigi Broggi tarafından 1901 yılında tasarlanan Palazzo delle Poste binası Starbucks’ın Milano’daki yeni mağazası.

Piazza Cordusio’da tarihi bir posta binasının içinde açılan Starbucks Reserve Roastery, Şangay ve Seattle’daki yeni şubeleri ile birlikte, dünyadaki üç Reserve Roasteries’ten biri. Önümüzdeki dönem içerisinde New York, Tokyo ve Chicago’da açılması planlanıyor.

Müşteriler burada kahvenin “kavrulma, demlenme ve kavurma”dan oluşan hazırlanma aşamalarını mekan içerisinde görebiliyorlar. Müşteriler ekipman kurulumunun tamamında, kavurucudan soğutma tepsisine, gazdan arındırma haznesine ve paketleme hattına kadar herhangi bir kısıtlama olmadan dolaşabiliyorlar.

Gösterişli binaya girildiğinde, girişi çevreleyen, zeminden tavana kadar Starbucks’ın tarihinin ve kahvesinin anlatıldığı bir görsel bulunuyor.

Müşteriler duvardaki herhangi bir şey hakkında daha fazla bilgi edinmek istediğinde Starbucks uygulamasını kullanabiliyor. Teknoloji, tarihi yapının atmosferini bozmayacak ama insanların işlerini kolaylaştıracak şekilde kullanılıyor.

İç mekana bakıldığında tasarımın Milano’nun kendisinden ilham alınarak yapıldığı hissediliyor. İç mekanda tüm parlak renkler Milano’nun moda ve tasarım merkezi olmasına atıfta bulunmak için kullanılmış. Zemin döşemesi ise Kuzey İtalya’ya özgü tarihi bir teknik olan Palladian tarzında yerel zanaatkârlar tarafından el işi yapılmış.

Mekanda ana kahve barı zemin katta bulunuyor. Bu barda espresso ve soğuk demleme dahil olmak üzere 115’ten fazla farklı içecek servis ediliyor. Bunlara ek olarak, yakın zamanda el yapımı dondurma ve espresso ile çekilen sıvı nitrojen ile yapılan bir affogato istasyonuna da sahip olacak.

İç Mekandaki Tasarımlara Dair Videolar

Etiketler

Bir yanıt yazın