SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi İncelemeye Açılıyor

20. yüzyıl Türkiye’sinde yapılı çevrenin gelişimini ayrıntılandıran ve her yıl genişletilen arşivden seçili konular bir dizi programla ele alınacak.

SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’nin çok katmanlı yapısı incelemeye açılıyor.  SALT Araştırma, Kalebodur’un desteğiyle çalışmaları yürütülen Mimarlık ve Tasarım Arşivi’nin katmanlı araştırma potansiyellerini örneklendiren bir dizi kamu programı gerçekleşecek. Mimarlık Haftası’nda, akademisyen mimar İdil Erkol Bingöl’ün katılımıyla yapılacak bir geziyle Utarit İzgi Arşivi’nde fotoğrafları bulunan, Burgazada’daki Kamhi-Grünberg İkiz Villası incelenecek. İletişim tasarımcısı Ömer Durmaz’ın 24 Ekim’deki konuşmasında, İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin Atatürk Kültür Merkezi’ndeki etkinlikleri için tasarlanmış çeşitli afişlerin kültür tarihindeki önemi değerlendirilecek. Akademisyen iç mimar ve çevre tasarımcısı Deniz Hasırcı ile akademisyen mimar Zeynep Tuna Ultav’ın 12 Aralık’taki konuşmasıysa, Altuğ-Behruz Çinici Arşivi’nde yer alan ve mimarların Clemens Holzmeister ile yazışmalarından oluşan belge grubuna odaklanacak.

SALT’ın Eylül 2012’den bu yana çeşitli sergi ve konuşma programlarını iş birliğiyle düzenlediği Kalebodur, SALT Araştırma Mimarlık ve Tasarım Arşivi’nin tek destekçisi konumunda bulunuyor.

Program:

GEZİ: KAMHİ-GRÜNBERG İKİZ VİLLASI

6 Ekim Cumartesi

Burgazada

KONUŞMA: ÖMER DURMAZ

24 Ekim Çarşamba, 19.00

SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Afişin Arşivi ve Bir Mikro Örnek:

AKM Gösteri Afişleri Koleksiyonunun İncelenmesi

KONUŞMA: DENİZ HASIRCI VE ZEYNEP TUNA ULTAV

12 Aralık Çarşamba, 19.00

SALT Beyoğlu, Açık Sinema

Altuğ-Behruz Çinici Arşivi Işığında Holzmeister’a Bakış

Etiketler

Bir yanıt yazın