Almanya’da Yüzen Bir Üniversite

Raumlabor'un Berlin Tempelhof'ta bir yağmur suyu havzasına kurduğu yüzen üniversite (The Floating University) Mayıs-Eylül ayları arasında açık kalacak. Bu üniversite öğrencileri ve öğretmenleriyle birlikte kentsel yaşamın sorunlarına cevap arıyor.

Tempelhof Havalimanı yakınlarındaki yağmur suyu havzası, yirmiden fazla uluslararası üniversiteden gelen öğrencilerin yanı sıra dünyanın dört bir yanından gelen, yerel uzmanlar, mimarlar, müzisyenler ve dansçılar ve bilim insanları için bir buluşma yeri oluyor.

Hepsi, kentsel yaşamın günlük rutinlerini ve pratiklerini araştırmak ve örgütsel dönüşüm için vizyon ve fikirleri formüle etmek için bir araya geliyorlar. Yağmur suyu tutma havzasının etrafındaki deneysel alanda “The Floating University”, bilinmeyen bir geleceğe odaklanarak, çağdaş ve esnek bir kentsel uygulama biçimleri arıyor. 

Berlin, Avrupa ve diğer ülkelerden gelenler öğrenme alanları, atölyeler, bir oditoryum, deneysel su filtrasyon sistemleri için bir laboratuar kulesi, bir mutfak, bir bar ve tuvaletler kurmak için iş birliği yaptılar.

Disiplinler üstü araştırma takımları ve çeşitli pozisyonlardaki insanlar bir araya gelerek küresel ısınma, kaynak sıkıntısı, hızlandırılmış gelişme gibi kentsel problemler üzerine sorular sorup bunlar üzerine düşünüyorlar.

Mayıs ve Eylül ayları arasında, “The Floating University” dünyanın dört bir yanından herkesi yağmur suyu havzasını ve kampüsünü keşfetmeye ve aynı zamanda atölyelere, konferanslara, seminerlere, sıcak küvet görüşmelerine, konserlere ve performanslara katılmaya davet ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın