Propaganda Duvarı

1960’lı yıllarda Tayvanlılar tarafından Çin'e karşı anti komunist propaganda yapması için inşa edilen duvar, bir grup sanatçı tarafından yeniden yaratıldı.

‘’Beishan Yayın Duvarı’’ Tayvan Kinmen Adası’nda, Beishan uçurumuna Çin anakarasıyla yüz yüze gelecek şekilde 1960’larda inşaa edilmişti. Bu beton yapılar 10 metre uzunluğunda 48 adet hoparlör içerecek şekildeydi

Bu hoparlörler 1970’lere kadar Tayvan’dan Çin Anakarası’na anti komunist propaganda yayını yapmak için kullanılmıştı. Ses kullanımı maksimum düzeydeyken ve rüzgar koşulları optimumken, hoparlörün tahmini menzili 25 kilometreydi. Bu şekilde de ses Tayvan’dan Çin’in Xiamen kentine sorunsuz bir şekilde gidebiliyordu.

Hoparlörler 60 yıla yakın bir zamandır orada ve bu yıl 26 Ağustos’ta bir grup sanatçı kulelerden bir tanesini radyo yayını yapmak için çalıştırdı.

Sonic Territories olarak adlandırılan bu çalışma alana özgü performans özelliği taşıyor. Bu çalışma Tayvanlı dört sanatçıyla birlikte konsepti ortaya çıkaran Fransa doğumlu, Alman asıllı sanatçı Augustin Maurs tarafından yürütüldü.

Etiketler

Bir yanıt yazın