İzmir’e Yeni Yüzme Havuzları Yapılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na yarı olimpik havuz ve İzban Kemer İstasyonu yanına tam olimpik havuz yapılacağını bildirdi.

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na Yarı Olimpik Havuz

Bornova Buz Sporları Salonu’nun hemen yanına yapımı planlanan yarı olimpik kapalı yüzme havuzu için ihale süreci tamamlandı. Engelli dostu ve çevreye duyarlı olarak tasarlanan yaklaşık 10 milyon liralık tesis, yüzmeyi yeni öğrenenler için çırpınma havuzu, fitness salonu ve yüzme havuzundan oluşacak. 12,5 metre eninde ve 4 metre derinliğinde olacak 3 bin 200 metrekare kapalı alanda yarı olimpik yüzme havuzu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sualtı Ragbisi Takımı’nın da antrenmanlarına ve maçlara ev sahipliği yapacak. Çatısında yer alan güneş panelleri ile enerji tasarrufunun sağlanacağı havuzun, giriş kısmında yer alacak göl manzaralı kafeteryanın ise sadece sporcular için değil ziyaretçi ve refakatçiler için de güzel bir dinlenme alanı olması planlanıyor.

İzban Kemer İstasyonu Yanında Tam Olimpik Havuz

Kemer İzban İstasyonu’nun yanındaki 5 bin m2’lik alanda yapımı planlanam tam olimpik yüzme havuzunun yapısında; 10 metre yüksekliğinde atlama kulesi, 4 adet spor salonu, 1 adet seminer salonu, sporcularla birlikte halkın da kullanımına açık olarak spor salonu, dans salonu, pilates salonu, basın odası ve merkezi saran koşu parkuru yer alması planlanıyor. Tesisin içinde kafeterya ve servis birimleri hizmet verirken, yarışmalardaki doping kontrolleri için bir de laboratuvar bulunacak.

Sualtı ragbisi ve sutopu maçlarına da ev sahipliği yapması planlanan tesisin çatısına güneş panellerinin yerleştirileceği; kullanılan atık suyun arıtılarak yeniden kullanılacağı da bildiriliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın