Oyuna Davet Eden Küreler

New Yorklu mimarlık stüdyosu Snarkitecture, Hong Kong’un liman bölgesinde devasa toplar ile doldurulmuş bir oyun alanı tasarladı.

Her nesilden bireyin çocukluğunda severek oynadığı zıplayan toplardan ilham alınarak tasarlanan platform için bir buçuk metre çapında dev toplar üretildi. “Bounce (Zıpla)” adı verilen kurulumu tasarlayan ekipten Olivia Colson, kürenin mimari projelerde çok sık görülen bir form olmadığı düşüncesi ile bu çalışmalarında “top” fikri üzerinden ilerlemek istediklerini belirtti.

Colson, form itibari ile kürelerin ayrıca oyun oynamak kavramını simgelediğini ifade ediyor. Bir dizi çelik çerçeveden oluşturulmuş bir kafes içerisine doldurulan toplar, bireyleri “oyuna dahil olmaya” çağırıyor.

Colson, bir mekanda tek bir renge, materyale veya harekete odaklanıldığı zaman insanların günlük yaşamlarında bu farklı ortamın büyük bir değişim yarattığını ifade ediyor. Ancak beyaz rengin tercih edilmesinin başka bir nedeni daha var:

Beyaz kullanımı daha çok sadeleştirme ve basitleştirme ile ilişkili. Doku veya renk karmaşası ile dikkatleri dağıtılmadıkları sürece ziyaretçiler, bütün bu deneyimi ve çevrede olan biteni daha iyi bir şekilde fark edebiliyorlar.

Snarkitecture’ın oyun alanı, 2 Eylül’e kadar Hong Kong Liman Bölgesi’nde ziyaret edilebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın