Hassell, Darling Limanı’nı Yeniden Yorumluyor

Darling Limanı Dönüşüm Projesi, son yirmi yılda Sidney'de yürütülen en önemli kentsel projelerden biri olarak öne çıkıyor. Yeni liman bölgesi, Uluslararası Kongre Merkezi ile birlikte birçok yeni mekana ve lüks konaklama birimine ev sahipliği yapıyor.

Fotoğraflar: Brett Boardman ve Simon Wood

iNSW ve Lendlease ile birlikte sıkı bir ortaklık kuran HASSELL, Sidney kentinin liman bölgesinde yer alan yirmi hektarlık bir çalışma alanı üzerinde geliştirmiş olduğu kentsel tasarım önerisi ile bireylerin toplanabileceği yeni noktalar yaratmayı ve kentsel birimler arasında bağlayıcı bir mekan sunmayı amaçladı. HASSELL’den Angus Bruce, liman bölgesinin tasarım sürecinde insan odaklı hareket ettiklerini ifade etti.

Müşterilerimiz hem günlük kullanımlar, hem de organize edilen özel etkinlikler için çeşitli seçenekler sunabilecek; yüksek kalitede, açık ve esnek bir kamusal alan öngördüler.

Park alanlarını canlandırarak; su öğelerini, kamusal sanat eserlerini, plazaları ve etkinlik alanlarını bir arada kullanarak HASSELL, çeşitli etkinlikler için kullanılabilecek bir alanı Sidney’e kazandırmış oldu.

İlk defa bölgeyi ziyaret eden insanları şaşırtmak, alanda çalışan ve ikamet eden bireyleri ise memnun etmek istedik

Geliştirilmiş yaya aksları, bisiklet yolları ve toplu taşıma hatları ile bireylerin, önceden komşu semtler ve liman ile bağlantı kuramayan bu bölgeye erişimi kolaylaştırıldı.

Darling Limanı’nın kamusal mekanları, disiplinler arası bir ortaklık sonucu oluşturuldu. Bu multidisipliner yaklaşım, kamusal çevre ile sanat eserlerinin bütünleşebildiği, başarılı bir kentsel dönüşüm projesini mümkün kıldı. Toplumu kucaklayan yeni mekanlar yaratmak ve mevcut mekanların kalitesini artırmak suretiyle Darling Limanı ziyaretçiler ve kent sakinleri için daha cazip bir hale getirildi ve sosyal, ekonomik ve çevresel anlamda Sidney kenti için faydalı sonuçlar elde edildi.

Sidney Uluslararası Kongre Merkezi’ne ait üç binada, devamlılığı sağlanmış peyzaj öğeleri ve teraslar yardımı ile bütüncül bir algı yaratıldı. Manzaranın geçirgenliği sayesinde, yapının çevredeki öğeler ile bir uyum yakalaması sağlandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın