Dünyanın En Büyük 3D Baskılı Pavyonu

Branch Technology ve CORE Studio, çelik takviyesi kullanılmadan sağlamlaştırılmış bir pavyon tasarladı.

Branch Technology; Nashville, Tennessee’de üç boyutlu baskı ile şu zamana kadar inşa edilmiş en büyük strüktürü tasarladı. Yapı, her yıl geleneksel olarak düzenlenen bir mimarlık ve mühendislik sempozyumu olan Uluslararası Kabuk ve Mekansal Yapılar Birliği’nde tanıtıldı.

Boru ve otomotiv parçaları gibi materyallerin imalatında kullanılan ABS (akrilonitril bütadien stiren) ile baskısı yapılan tasarım, altı metre yüksekliğinde ve on üç metre genişliğinde. Yaklaşık 1450 kilogram ağırlığındaki OneC1TY pavyonunun baskı süreci on hafta sürdü.

Tasarım sürecinin ilk aşamalarında pavyonun şekil ve hacminin gerektireceği çelik altyapının, proje maliyetini üçe katlayabileceği hesaplandı. Bunun üzerine tasarımı optimize edebilmek ve çelik takviyesi ihtiyacını ortadan kaldırmak için Melody Rees ve Jason Vereschak liderliğindeki ekip, CORE Studio ile birlikte çalıştı.

Firmanın “hücresel imalat” 3D yazıcı teknolojisini kullanarak şirket içi yazılımları ile havacılık yazılımlarını bir araya getiren ekip, kırk ayrı panelin baskısını tamamladı ve bu ürünlerin Nashville’de belirlenen alanda kurulumunu yaptı.

Etiketler

Bir yanıt yazın