Sadece Doğal Yapı Malzemesi Kullanılan Ahşap Ev

İsviçreli mimarlık ofisi Seilerlinhart'ın tasarımında geleneksel ve çağdaş yaklaşımları aynı yapıda gözlemlemek mümkün.

Lucerne Gölü’nün güneybatı ucunda, Pilatus’un eteklerinde, ormanlık bir dağ manzarasının içinde, Obwaldner topluluğunun yaşadığı Alpnach köyü bulunuyor. Aynı adı taşıyan üçüncü nesil yerel ahşap inşaat firmasını işleten Küng ailesi, burada kendi yenilikçi konutlarını inşa ediyor. Binanın mimari ve yapısal özelliklerinin, Obwalden’in geleneksel ahşap binalarına yakın olması amaçlanıyor; bunun yanı sıra bina, çağdaş bir kimliğe sahip olarak tasarlanıyor. Bu şekilde, bireysel motifler ve ruh halleri bağlamdan alınırak yeni, bağımsız bir ifadeye yoğunlaştırılıyor.

Arsa, mimari açıdan heterojen bir yerleşim alanının ortasında yer alıyor. Parselin eğimli topografyasında, bambu ile güçlendirilmiş katı beton ayak, evin temelini oluşturuyor. Bu kaidenin üstünde, şirketin kendi masif ahşap sisteminden oluşturulan üç katlı, zarif ahşap bir yapı yükseliyor. Özel ahşap kullanımı, binanın mimari ifadesini belirliyor. Her şeyden önce, tasarım ve işlev bakımından farklılık gösteren iki kemer, evin “yüzünü” şekillendiriyor. Sonuç olarak, binanın gölgeleme elemanları bile ahşap malzemeden oluşturuluyor.

Çatı dahil tüm dış ve iç duvarlar, işlenmemiş masif ahşap elemanlardan yapılıyor. Döşeme levhaları masif tahta kazık tavanlar olarak tasarlanıyor. Metal içermeyen, tutkalsız, kimyasal yapı malzemeleri olmayan bir ev – sadece saf ahşap…

Son teknoloji ürünü işleme teknolojisi, asırlık ahşap yapı bilgisi ve çevredeki yerel ladin / gümüş göknarlardan yapılmış yerel evlerin varlığı, doğal ve ekolojik yapı malzemelerinden yapılmış bir ev yaratılmasını sağlıyor. Bu sistem ısı depolama, ses ve yangından korunma konularında, geleneksel ahşap yapıdan çok daha üstün.

Eve ana girişten girildiğinde, iç kısım merkezi bir erişim çekirdeği etrafında bir devamlılık içerisinde gelişiyor. Bireysel odalar arasında farklı yollara gitme seçeneği, mekansal cömertlik izlenimini yaratıyor. Bu, odada yüksek sürgülü kapıların kullanımıyla zemin katta yatayda, üst katta da iki katlı galeri alanı ile dikeyde daha da güçlendiriliyor.

Tutarlı bir şekilde, iç mekan da doğal yapı malzemesinden oluşturuluyor. Merkezi gelişme çekirdeği, malzemenin kendi kazma çukurundan çıkarılan harap topraktan yapılıyor. Çekirdek, dört katı birbirine bağlıyor ve evin merkezini işaret ediyor. Odun sobasına yakınlığı sayesinde, tüm katlarda ısıyı ideal bir şekilde ayarlıyor ve tüm evdeki nemi düzenliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın