Mersin’den Müştereklere ve Mekana Dair Bir Podcast: MüşterekYerimiz

Müşterekler literatürünü ve pratiklerini anlama, keşfetme ve deşifre etme yönünde motive iki iştirakçinin muhabbeti olan MüşterekYerimiz podcast yayını bu hafta "Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Fikir Projesi Yarışması"na odaklandı.

“Mersin’de yaşayan, biri sosyal bilimler esnaf ve zanaatkarı, diğeri ise doktora öğrencisi olan iki iştirakçinin sohbetleri” olarak tarif edilebilecek haftalık podcast dizisini bir süredir takip ediyorduk. İkili zaman zaman Kültürhane çatısı altında söyleşiyor kimi zaman kentin sokaklarını, kıyısını, köşesini dolaşırken dinleyiciyi selamlıyorlar. 

Bu haftaki yayını, geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ve kentin kamusal alanlarının geleceğinde belirleyici rol oynayabilecek yarışmaya odaklanan MüşterekYerimiz16’nın podcast yayınına buradan ulaşabilirsiniz.

Poscast’in içeriğine dair kısa bilgi vermesi için MüşterekYerimiz yayın ekibinin 16. programa dair kısa açıklamasını da ekliyoruz:

“Geçtiğimiz haftalarda sonuçları duyurulan Mersin Tevfik Sırrı Gür Stadyumu ile Çamlıbel Limanı Fikir Projesi Yarışması’nın ödül alan projelerini inceleyerek sohbet ettik bu hafta. Geçmiş MüşterekYerimiz-8 sohbetimizde yarışma duyurusuna ve Mersinliler olarak beklentilerimize yer vermiş ve yarışma vesilesiyle kenti yeniden düşünme imkanını keşfetmiştik. Yarışma sonuçlarıyla birlikte görüyoruz ki, eski canlılığını yitirmiş, kentle ve denizle bağları zayıflamış, kamusal mekanlarının kalitesi ve erişilebilirliği yıpranmış Mersin kent merkezine dair bütüncül ve uygulanabilir öneriler var. Biz ödül alan projeleri inceledikçe heyecan duyduk. Kim bilir, üretilen bütün projelerle Mersin nasıl da haykırıyor yeniden keşfedilmeyi, üretilmeyi ve yaşanabilirliği…”

MüşterekYerimiz’in tüm yayınlarını buradan dinleyebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın