Humus Kentinin Kültür Mirasını Belgeleyen Site Kullanıma Açıldı

Humus kentinin 2500 yıllık kültürel mirasını korumak ve bu mirası paylaşmak amacıyla hazırlanan web sitesi ziyarete açıldı.

Yeni açılan internet sitesine buradan ulaşabilirsiniz.

Şam ve Halep arasındaki Orontes Vadisi’nde yer alan bu tarihi şehir, MÖ 2300’lerde Emesa olarak bilinirdi. Yüzyıllar boyunca birçok kültüre ev sahipliği yapmış bu kent, gerek coğrafyası gerek tarihiyle Suriye’nin en önemli yerleşim birimlerinden biri olmuştur.

Anadolu Kültür ve Chrest Vakfı’nın işbirliğinde hazırlanan web sitesi, şu anda çatışma sebebiyle tehlikede olan Humus’un kültürel zenginliklerini kayıt altına almayı, şehrin çok katmanlı mirasını görünür kılmayı ve bu mirasın karşı karşıya olduğu risklere dikkat çekmeyi amaçlıyor.

“Homs, Sweet Homs” web sitesinde Humus’un kültürel mirası farklı başlıklar altında ziyaretçilere sunuluyor: Sosyal ve kültürel hayat, güzel sanatlar, müzik, edebiyat, yemek ve şehrin değerleri.

Web sitesindeki arşiv sizlerin katkılarıyla büyümeyi bekliyor! Humus şehrinin kültür tarihine ait yazılı ve görsel malzemeleri homs@sweethoms.net adresinden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Web sitesinde ayrıca, 8 Temmuz – 6 Ağustos 2017 tarihinde Depo’nun ev sahipliği yaptığı Humus Sedası sergisinde yer alan tüm eserlerin dijital versiyonlarına da ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın