Türkiye Peyzaj Araştırmaları Dergisi’nin İlk Sayısı Çıktı

Meslek disiplini ile diğer ilgili konulara ilişkin özgün araştırma makale ve derlemelerin, İngilizce ve Türkçe yayınlanacağı derginin ilk sayısı Temmuz 2018'de yayımlandı.

“Türkiye Peyzaj Araştırmaları Dergisi (PEYAD) ülkemizde çok disiplini ve disiplinler arası bir bilim dalı olan Peyzaj Mimarlığı meslek disiplini ile diğer ilgili konulara ilişkin özgün araştırma makale ve derlemelerin İngilizce ve  Türkçe yayın dili (İngilizce genişletilmiş özetini) kapsayan bir dergi niteliğindedir. 

Dergiye gönderilen araştırma makaleleri editör incelemesi sonrası editör yardımcıları tarafından en az iki hakem (Yurt içi – Yurt dışı) değerlendirmeleri için gönderilir. Editör konu bakımından dergiye uygunluğunu onaylar. Editör yardımcıları ise derginin yazım formatı gereği içerik ve şekil şartları açısından uygunluğunu denetler. Şekil ve içerik bakımından derginin yazım formatına uymayan makaleler düzeltilmesi için yazara geri gönderilir. Dergi yılda iki sayı olarak elektronik ortamda yayınlanır. Gönderilen makalelerin daha önce herhangi bir dergide yayınlanmamış ve yayınlanması için başka bir dergiye gönderilmemiş olması gerekmektedir.”

Derginin ilk sayısına buradan ulaşabilir, dergiyi takip etmek için ise burayı kullanabilirsiniz. 

Etiketler

Bir yanıt yazın