BIG’in Limanda Tasarladığı Havuzlar Kamuya Açıldı

Yedi farklı yapı ve onlarla ilişkili rekreasyon alanları olarak tasarladıkları Basin7 projesinde temel amaçlarından birini “şehirle su arasındaki sınırları bulanıklaştırmak” olarak tanımlamışlardı.

Danimarka’nın ikinci büyük şehri olan Aarhus’da 100.000 m²lik bir alan için tasarladıkları Basin7 isimli projede Bjarke Ingels Group(BIG)’un en çok önemsediği noktalardan biri limanla kurulan ilişkiydi. Bu amaca yönelik olarak, deniz kıyısında 650 kişi için tasarladıkları kompleks farklı çeşitlerde havuzlar içeriyor. Kompleksin 50 metrelik bir olimpik havuzu, bir çocuk havuzu, bir dalış havuzu ve iki saunası mevcut.

Deniz kenarındaki yüzme tesislerine ek olarak, plaj voleybolu sahası, barlar ve kafeler de kompleks içerisinde yer alıyor. Ayrıca alana yapılması planlananlar arasında bir tiyatro, otel, restoranlar, mağazalar ve yıkanma kulübeleri de var.

Aarhus’taki yüzer yapay ada olarak tanımlanan bu kompleksin, kendi benzerleri içindeki en büyük deniz suyu yapısı olduğu düşünülüyor. Alan, ağustos ayı sonuna dek 11:00 ile 19:00 saatleri arasında kamuya açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın