MAD’den Los Angeles’a Eklektik Bir Konut Projesi

MAD Architects tarafından tasarlanan Gardenhouse’un, 2018 yılının sonlarına doğru bitmesi planlanıyor.

Sıkışık kent merkezlerindeki konut, insanın doğa ile ilişkisini öncelikli ele alıyor. Gardenhouse projesi, MAD’in temel tasarım felsefesini doğaya, insanlığa ve yüksek yoğunluklu şehirlerdeki yapılı çevreye uyumlu olarak yansıtıyor. Wilshire Bulvarı’nda yer alan Gardenhouse, Los Angeles’ın hemen bitişiğindeki doğal yaşam alanını şehre taşıyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nde bugüne dek yapılmış en büyük yeşil duvar örneklerinden biri olan projenin cephesinde, yere özgü ve kurak iklime dayanıklı meyve ve sarmaşıklar, küçük bir tepe şeklinde yükseliyor. Tepenin üstünde on sekiz adet bağımsız konut ünitesi bulunuyor ve proje, Beverly Hills silüetini şekillendirerek özgün bir sokak manzarası sunuyor.

Projede üç farklı konut, iki stüdyo, beş villa ve sekiz apartman dairesi olmak üzere farklı tiplerde konut tipolojileri sunuyor. Hususi balkon ve verandalar bir iç avluya açılıyor. Bu avlu villa sakinlerinin hem doğadan yararlanmasına yardımcı oluyor, hem de komşular arası mahremiyeti sağlıyor.

Konut, bahçeye ve diğer yerleşim birimlerine bakan şeffaf bir cepheye de sahip; bu cephe sayesinde kamusal ve özel alan arasında bir denge bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın