Abdullatif Al Fozan Ödülü’nde Cami Tasarımları Değerlendiriliyor

Abdullatif Al Fozan Ödülü, Müslüman ülkelerde inşa edilen nitelikli dini yapıları ödüllendiriyor. Ödüle başvurmak için son tarih 14 Eylül 2018.

Üç yılda bir verilen ödülde aday camiler; Merkez, Cuma ve Yerel Camiler olmak üzere üç ayrı kategoride değerlendiriliyor.

Ödül ilk kez verildiğinde sadece Suudi Arabistan’daki camilerle kısıtlıydı. 2014’te ödül, körfez ülkeleri genelinde bulunan diğer camileri de kapsayacak şekilde düzenlendi. 2017-2019 döneminde verilecek olan ödül, İslam ülkelerini kapsayacak şekilde planlandı. 2020 yılında dördüncü kez düzenlenecek olan ödülün dünya çapında olması bekleniyor.

Adaylık her dönemin ilk yılında başlıyor; ikinci yılın ortasına kadar sürüyor. Bu süreçte, belirlenen alandaki özgün ve seçkin camiler aday gösteriyor.

2018 yılının mart ayında ilan edilen üçüncü ödül sürecine başvurmak ve evrak teslimi için son tarih 14.09.2018 olarak belirlendi. Başvuru ücret ödemeden yapılabiliyor. Ödül için başvuran eserlerin Müsliman bir ülkede inşa edilmiş olması gerekiyor.

Ödüle Başvuru Koşulları

  • Aday camiler inşa edilmiş olmalı ve iki yıldır kullanımda olmalıdırlar.
  • İnşa tarihi 2000 yılından sonra olmalıdır.
  • Camiler, Müslüman ülkeler içinde olmalıdır.
  • Önceki kazananlar yeniden başvuramaz.
  • Tüm camilerin istisna olmaksızın kabul edilmesine rağmen; camilerin, 21.yy’daki Cami Mimarisi’ni ifade etmesi beklenmektedir.
  • Aday camiler üç kategoriye ayrılacaktır: Merkez Camiler, Cuma Camileri ve Yerel Camiler.

Başvuru koşulları ve tarihler için:http://alfozanaward.org/home/

Etiketler

Bir yanıt yazın