Klasik Karavana Çağdaş Bir Yaklaşım

Colorado'lu start-up firması Land Ark, açılı duvarları, siyah metal kaplamaları, beyaz ahşabın hakim olduğu iç mekanıyla ön plana çıkan Drake adını verdikleri 33 metrekarelik bir mobil ev tasarladı.

Firma, 2016’da evli çift Brian ve Joni Buzarde tarafından kuruluyor. 2011’de ev satın almaya karar veren çift, kariyerlerinin onları nereye götüreceğinden emin olamadıkları için mobil bir evde karar kılıyor fakat, piyasada uygun bir seçenek bulamıyor.

Çift farklı çeşitlerdeki küçük ev tasarımlarını ve karavanları inceliyor. Karavanların konforlu bir seyahat için uygun olduğunu fakat uzun dönem yaşamak için, özellikle sert hava koşulları göz önünde bulundurulduğunda kendileri için doğru seçenek olmadığını düşünüyorlar.

22 metrekare büyüklüğündeki ilk prototip, 2012 yılında tamamlanıyor. Süreç içerisinde karavanda yaşayan çift, işlevselliği test ediyor ve tasarımlarını buna göre şekillendiriyor.

Tasarım ve inşa süreci hakkındaki her şeyi deneyim yoluyla öğrendik. Drake, çalışmamızın evrimsel sürecinin son ürünü konumunda ve yıllarca ilk prototipimiz içinde farklı iklim koşullarında yaşayarak ve direkt deneyimleyerek çıkardığımız derslerin tümünü kendisinde barındırıyor.

Sağlam bir araca bağlanması için tasarlanan Drake, yaklaşık 8 ton ağırlığında. Çerçeve soğuk haddelenmiş çelikten yapılmış. Dış duvarlar oluklu siyah metalle kaplanmış ve farklı boyutlu pencereler kullanılmış. Ekstra bir yalıtım tabakası, kampçının yoğun kar fırtınaları sırasında rahat barınmasını sağlıyor.

Cam kapı, konut içerisindeki lineer düzleme açılıyor. Orta bölümde, paslanmaz çelik aletler, bar tarzı oturma alanı ve yerleşik kanepenin karşısında yer alan bir “eğlence alanının” bulunduğu bir mutfak bulunuyor.

Yer değiştirebilir merdivenlerle erişimin sağlandığı evin her iki ucunda bulunan asma katlar, yatak odası fonksiyonuna sahip. Mobil evde aynı anda yedi kişinin üzerinde insan barınabiliyor.

Ev, LED aydınlatma ve ahşap plakaları andıran su geçirmez vinil döşeme ile donatılıyor. Tavan ve duvarlar beyaz çamla kaplanarak iç mekana parlak ve havadar bir hava katıyor.

Drake şu anda 139.000 dolar satış fiyatına sahip. Land Mark’ın websitesine göre inşa edilmesi 3-4 ay sürüyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın