Snøhetta ve Ford İş Birliği Detroit’i Canlandırabilecek Mi?

Ford, genel merkez ve kampüs binalarının tasarımı konusunda Snøhetta ile iş birliği yapıyor.

Ford, Dearborn’daki Genel Merkez ve Araştırma Kampüsünü ve Detroit’in Corktown semtindeki yeni kampüsünü yenilemek üzere Snøhetta’yı, tasarım lideri olarak görevlendirdi.

Corktown Kampüsü projesi, en son 30 yıl önce tren istasyonu olarak kullanılan ve o zamandan beri bakımsız olan tarihi binayı ve çevresindeki tesisleri kapsıyor. 46.000 metrekare kaplayan yenilenmiş Michigan Merkez İstasyonu, Ford ve ortak şirketleri için kamusal alanlar ve ofislere ev sahipliği yapacak. Planlar ayrıca zemin katta restoran ve perakende alanları, üst katlarda konut düzenlemelerini içeriyor.

Proje, ABD Ulusal Tarihi Yerler Kayıtlarında listelenen 18 katlı Beaux-Arts tarzı bir bina için koruma çalışmalarını içerecek. 1913 yılında tamamlanan yapı, New York’ta Grand Central Terminal’i tasarlamasıyla tanınan Warren & Wetmore ve Reed & Stem firmaları tarafından inşa edildi. Aynı zamanlarda tasarlanan Detroit İstasyonu da şekli ve simetrisi, dış sütunlar, kemerli kapılar ve pencereler gibi detaylarda benzer özelliklere sahip. İç mekanda Roma hamamına benzeyen mermer duvarlar ve tonozlu tavanlar bulunuyor.

“Motor City” takma adına sahip Detroit, bir zamanlar Amerika’daki otomotiv endüstrisinin merkeziydi. İş adamı Henry Ford, 1928 yılında tamamlandığında dünyanın en büyük entegre fabrikası olan Ford River Rouge Kompleksi’nde montaj hattıyla seri üretim gerçekleştirdi.

Ancak, 1970’lerden beri sanayinin yeniden yapılanmasının getirdiği iş kaybıyla bölge, ciddi bir ekonomik krize ve nüfus azalmasına maruz kaldı. Son birkaç yılda şehri yeniden canlandırma çabası devam ediyor.


Ford’un liderleri, 2022 yılında tamamlanması beklenen Corktown Kampüsü projesinin Detroit’i canlandırma çabalarına yardım edebileceklerine inanıyor.

Yeni Corktown tesisleri, Ford’un ulaşımın geleceği konusundaki vizyonuna yönelik bir inovasyon merkezi olarak hizmet verecek. Ford, şirketin kentiçi çözümleri, altyapısı, toplu taşıma araçları ve akıllı araçları konu alan araştırmalarıyla Corktown’da, şirketin ilk “City of Tomorrow” uygulamasını hayata geçirmeyi planlıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın