Gündelik Hayat Ritimlerinin Video Ritimlerine Tercümesi

Çin kökenli, Chicago merkezli bir sanatçı olan Yuge Zhou, kent ve enstalasyon ilişkilerini insan faaliyetlerinin kolektif ritimleri ile iç içe geçiriyor.

Chicago Sanat Enstitüsü’nden Görsel İletişim Tasarımı alanında MFA öğrencisi olarak mezun olan, Syracuse Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nde yüksek lisans derecesine sahip olan Zhou, video sanatını grafik diliyle birleştiriyor. Zhou, yerleşik ve doğal çevrenin dinamikleri ile günlük yaşamın sıradan ayrıntılarından ilham alıyor.

İnsan faaliyetleri ile kenti bir arada barındıran çalışmalarından biri olan “Underground Circuit”, New York’taki metro istasyonlarında yüzlerce videonun kolajından oluşuyor. Kolaj bütününde, istasyondan istasyona taşıt hareketleri, tekrarlı yaşam döngüsü, kentsel doku anlatılıyor.

Kentsel eğilimleri araştıran dört bölümlük bir video kolaj serisi olan The Humors’un bir parçası olan “Midtown Flutter” adlı video kolajı çalışmasında sanatçı, sosyal senkronizasyon ile grup içerisindeki bireylerin birbirleri ile davranışlarını inceleyerek, doku, ritim ve kesintileri tekdüze bir yapı haline getiriyor. Manhattan’ın çeşitli mimari eserleri ile yapılan çalışma, yoldan geçenleri yapılarla bir tür ilişkiye sokuyor.

Hem grup odaklı hem de süreksiz bir kentsel yaşam anlayışını tasvir eden bir çalışma olan “Soft Plots”, kentsel eğilimleri araştıran dört bölümlük bir video kolaj serisi olan The Humors’un bir parçasıdır. Video çalışması, yumuşak alanların ve boşlukların yoğun yaşam ağları ile ilişkilerini vurguluyor.

“To Afar The Water Flows” adlı video çalışması ise, yerleşik ve doğal ortamların etkileşimi içinde suyu, akış ve uyumun ortak bir simgesi olarak ele alıyor. Sonsuz tekrarlar ile şehir, çevrimlerin döngülerini ve aşkınlığını miras alıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın