Amorepacific’in Güney Kore’deki Merkezinin İnşası Tamamlandı

Dünyanın en büyük 7. kozmetik firmasının* (Amorepacific) yeni merkezi, David Chipperfield Architects tarafından gerçekleştirilen 8 yıllık bir tasarım ve inşa sürecinin ardından başkent Seul'daki resmi törenle açıldı.

Yeni merkez, şehirlerin nitelikli gelişiminin tekil yapılardan ziyade onların kamusal ve sosyal alanlarla olan birlikteliği ile sağlandığı görüşünden hareketle tasarlanmış. Tasarıma yön veren düşüncelerini David Chipperfield, “O bir ofisten çok daha fazlası… Şehirle firma arasında arabuluculuk yapıyor. Bir firmanın nasıl daha geniş bir topluluğa katılabileceğini gösteriyor.” şeklinde açıklıyor.

30 kattan oluşan küp şeklindeki hacim Yongsan-gu isimli bölgede yapılandırılması sürdürülen büyük kamu parkı ile yüksek kulelerden oluşan iş merkezinin arasında konumlanıyor. Brüt tabanı 216.000 metrekare olan alanda kozmetik firmasının merkez yapısı dışında müze, oditoryum, kütüphane ve restoran gibi kamusal mekanlar da yer alıyor.

Yapının merkezinde bir avlusu ve cephesinde üç büyük açıklığı bulunuyor. Her bir açıklığında yer alarak kompakt formu kıran bahçeler ise yapıya gün ışığı geçişini ve hava akışını sağlıyor. Ayrıca cephede kullanılan hafif alüminyum şeritler, çevresel performansa ek olarak yapının katı ancak açık ve hafif biçimine olanak sağlıyor. Firmanın yeni merkezinin tasarımında, Korelilerin yüzyıllar boyunca iklim, kaynak ve işçilik açısından geliştirdikleri yerel yöntemlerden esinlenilmiş.

*2017 yılındaki WWD Beauty’s Top 100 listesi verileri kullanılmıştır.

Etiketler

Bir yanıt yazın