Ağaçların Arasındaki Kilometre Taşları

3B yazıcı ile basılmış ilk emlak projesi olacak Milestone isimli proje kapsamında 2019 yılının ilk aylarında anahtar teslimi yapılacak.

Eindhoven Teknoloji Üniversitesi tarafından geliştirilen, “Project Milestone” ismli proje, Eindhoven Belediyesi, müteahhit Van Wijnen, emlak geliştirici Vesteda, ürün firması Saint Gobain-Weber Beamix ve Witteveen+Bos Mühendislik ortaklığında hayata geçiriliyor.

Teknolojik olarak ilerici olmasının yanı sıra 3B yazıcı teknolojisinin önümüzdeki yıllarda akademi, yerel yönetim, özel sektör üçgeninde nasıl örgütleneceğine dair öncü olacak olan bu proje dahilinde toplam 5 ev inşa edilecek. Bir kısmı inşaat alanında bir kısmı fabrikada basılacak olan evlerin üretimi yerinde gözlemlenebilecek. Proje geliştiricileri Milestone projesini bir deney değil on yıllarca kiracılarına hizmet edecek bir emlak girişimi olarak görüyor.

Evler, yenilikçi bir teknoloji ile kuruluyor olmalarına rağmen eski bir malzeme olan betondan inşa edilecek. Yakın çevresindeki ormanlık araziye uyum sağlamak amacıyla kaya biçiminde üretilecek olan milestone evlerinin, gelecekte metruk kalsa bile ormanın doğal bir parçası gibi gözükmesi amaçlanmış.

Eindhoven’ın Meerhoven bölgesinde yer alan Bosrijk mahallesine kurulacak olan bu 5 yapı aynı zamanda bölge için planlanan “mimari heykel bahçesi” planının da bir parçası. Farklı ekipler tarafından önümüzdeki yıllarda tasarlanıp uygulanacak olan çeşitli projelerin Bosrijk’te sürekli ve aktif kullanıma sahip mimari bir peyzaj yaratması amaçlanıyor. Bu anlamda Milestone evleri, teknolojik olarak bir deney sayılmasa da, geleceğin kiracıları için üretilecek olan alternatif kent/kır yerleşimleri için sosyo-mekansal bir tecrübe oluşturacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın