Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi Açılıyor

Ekolojik yaşama ilişkin farklı yaş gruplarının çeşitli eğitimler alabileceği, atölyelerin yapılacağı Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açılıyor.

Geçtiğimiz günlerde yapımına dair haber yaptığımız (bkz), samandan inşa edilen bir yapı ve ekim yapılacak alanların olduğu bahçeden oluşan Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi, yarın açılıyor. Kadıköy Belediyesi’nin internet sitesinden yapılan açıklama şu şekilde:

Kadıköy Belediye Meclisi kararı ile plan değişikliği yapılarak bitişiğindeki parselle birleştirilen bin 520 metrekarelik yeşil alan, permakültür ilkeleri doğrultusunda planlanarak projelendirildi. Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi 5 Haziran Salı günü saat 14:00’de yapılacak açılışla hizmete giriyor.

Kompost Eğitim Merkezi Var

Ekolojik Yaşam Merkezi’nde başta çocuklar olmak üzere her yaştan insanın katılabileceği eğitim ve atölyelerin olduğu bir Kompost Eğitim Merkezi de yer alıyor.

Kompost Eğitim Merkezi binası ekolojik bilinç kazandırmaya katkıda bulunmak amacıyla geçtiğimiz yıl temmuz ayında Matthieu Pedergnana ve Ece Aslan Pedergnana’nın proje danışmanlığında 40 kişinin gönüllü çalışmasıyla yapılmış. 60 metrekare olan bina Solucanla Kompost eğitimlerine uygun şekilde ekolojiyi gözeten, sürdürülebilirliğin sağlandığı, biyo-iklim odaklı tasarım ilkeleri doğrultusunda tasarlanmış. Bu nedenle bina yapımında doğal, sağlıklı, ısı performansı ve enerji verimliliği yüksek, depreme ve yangına dayanıklı, ekolojik ayak izi düşük olması nedeniyle saman balyası tercih edilmiş ve doğal sıva kullanılmış.

Permakültür ilkeleri doğrultusunda tasarlanan Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi’nde kelebek bahçesi, koku bahçesi, tematik bitki alanları, biyolojik gölet ve kümes de yer alıyor. Parktaki çocuk oyun alanlarında da ahşap malzeme kullanılmış.

Ekolojik Yaşam Merkezi’nde neler olacak?

Ekolojik Yaşam Merkezinde 3 aylık programlarla web sitesi üzerinden duyuruya açılan farklı yaş gruplarına yönelik sürekli eğitim ve atölyeler olacak.

Hafta içi sabah 09:00-12:30 arası ilçe okullarındaki öğrencilere program dahilinde Muhteşem Dönüşüm Esencan ve Adımını Yeşil Atan Okullar eğitimleri verilecek.

Hafta içi öğleden sonra ya da hafta sonu için yetişkin ve dışarıdan katılıma açık eğitim ve atölyeler planlanacak.

Merkezde ekolojik yaşam ile ilgili farklı konularda eğitimler verilmesi, daha fazla eğitimci ve katılımcıya ulaşılması için 2017 Çevre Festivalinde yer alan Sivil Toplum Kuruluşları, inisiyatifler ve platformlardan destek alınacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın