Akdenizli Mimari Elemanlardan İlhamla Hırvatistan Pavyonu

Hırvat Pavyonu bu seneki Venedik Mimarlık Bienali'ne Bulut Pergola/Cloud Pergola sergisiyle katılıyor.

Yere özgü üretilen yerleştirme, akdeniz tipolojisini, misafirlik ve iklim değişikliği üzerine düşünmeye davet eden fütüristik ve uçucu bir deneyim üzerinden yeniden yorumluyor.

“Bulut Pergola / Konukseverliğin Mimarisi”, Hırvat Pavyonu’nun 16. Venedik Mimarlık Bienali’nde sergilenen, ortak çalışmaya dayalı, yere özgü bir iş. Alisa Andrašek ile Pavyonun küratörü Bruno Juričić tarafından tasarlanan enstalasyon, mimari, sanat, mühendislik, robotik üretim ve hesaplama modelleri sınırlarını aşarak, Akdeniz pergolalarının fütüristik ve uçucu yaşam alanına dönüşüyor. 

Üç müdahalenin karşılıklı etkileşimi ile yapılandırılan proje -Alisa Andrašek ve Bruno Juričić’ten Bulut Çizimi/ Cloud Drawing, Vlatka Horvat’tan Gözleri Sakinleştirmek İçin/ To Still the Eyes ve Maja Kuzmanović’ten Geçici Bahçe/ Ephemeral Garden- Venedik Mimarlık Bienali’nde Hırvatistan’ı temsil ediyor. 

Akdeniz’in kültürel bağlamında, pergolanın tipolojisi özel bir deneyimi haritalandırır: İnsan yapımı ile doğalın birbirinden ayrılmadığı, özel ve kamusalın birleştiği bir alan… Pergolanın yapısı, hem güneşten korunaklı hem de sosyal açıdan heyecan yaratan bir alan olarak önemlidir. Bulut Pergola/ Cloud Pergola, geleneksel tipolojiyi mimari, sanat, mühendislik, robotik üretim ve hesaplama modellerinin sınırlarını aşan bir kurulumla dönüştürüyor. Fütüristik ve hafif olan, bulut benzeri pergola, geleneklerden ip uçları alarak ve 3 boyutlu modelleme teknikleriyle karıştırarak Hırvatistan Pavyonu’nu dönüştürüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın