Yeni Nesil Şantiye ve Yapı Yönetim Asistanı: Architicket

Türkiye'de "ilk defa" üç genç girişimci tarafından hayata geçirilen ve dünyada yalnızca birkaç örneği olan şantiye ve yapı yönetim yazılımı Architicket, 80 aktif kullanıcıya erişti.

Özellikle inşaat sektöründeki yapı yönetim sürecinde çözüm sunan ve kendini yeni nesil bir “asistan” olarak konumlandıran Architicket, Can Küçükay, Damla Sümengen ve Bora Yiğit Şentürk tarafından geçtiğimiz Eylül ayında kuruldu.

Yaklaşık 16 ayda geliştirilen bu akıllı ve kullanıcı dostu yazılım, geçtiğimiz Mart ayında ise genç girişimcileri desteklemek üzere, her sene yalnızca altı girişimin seçildiği Koç Holding tarafından Girişimcilik Araştırma Merkezi “Kworks” tarafından kabul edildi.

Bunun yanı sıra, geçtiğimiz günlerde, Avustralya Sydney’de bulunan Michael Crouch Innovation Center bünyesinde, ellinin üzerinde girişimin başvurduğu ve yalnızca beş tanesinin kabul edildiği “Founders Launch Pre-Accelerator Program”a girmeye hak kazandı.

Kurucularından İç Mimar Damla Sümengen’in, Bahçeşehir Üniversitesi tarafından bu sene ilk defa düzenlenen BAU Girişimci Kadın Ödülleri kapsamında En İyi Genç Kadın Girişimci Ödülü’nün sahibi olduğu bu genç ve enerjik girişimin, portföyünde 80 aktif kullanıcısı ve 28 projesi bulunuyor.

Kullanıcılarına verimlilik, ayrıntılı performans değerlendirmesi, nitelikli raporlama, eksiksiz arşivleme, takım içi etkili-şeffaf iletişim ve proaktif hareket alanı gibi çözümler vadeden Architicket, çalışma alanlarını masaüstü bilgisayarlarının yan sıra akıllı telefonlarına da taşımak isteyenler için mobil uygulamaya da sahip.

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan Architicket hedefini yüksek tutuyor ve geliştirmekte olduğu özellikleri, kullanıcı dostu tasarımları ile şimdiden yurt dışındaki rakiplerini geride bırakmaya hazırlanıyor.

Architicket, Freelancer ve Master olmak üzere iki farklı paket seçeneğine sahip. Architicket’ın web sitesini inceleyebilir, uygulamasını Android ve iOS marketlerden indirebilirsiniz.

Web sitesi: https://architicket.com/

Etiketler

Bir yanıt yazın