Eski Bira Fabrikasından Ticari Merkeze Dönüşüm

Danimarkalı stüdyo Schmidt Hammer Lassen Architects, Letonya'nın başkenti Riga'nın kalbindeki tarihi Kimmel bölgesi için yenileme projesi gerçekleştirdi.

Schmidt Hammer Lassen Architects (SHL), Letonya, Riga’da 19.yy’dan kalma bir bira fabrikası bulunan tarihi Kimmel Quarter’ı yeni ve canlı bir ticari merkeze dönüştürüyor. Mevcut durumda alanı işgal eden terkedilmiş binalara mümkün olduğunca el değdirilmeyerek mekanın otantik karakterini korumasına izin veriliyor. Yeni ofis binasının zemin katı bira fabrikasının kemerlerinden esinlenilerek, arazideki tuğlaların geri dönüşümlü kullanımıyla binanın tarihine atıfta bulunuluyor.

Yeni ofis binasının dikdörtgen şeklindeki ızgara cepheleri, binanın gün ışığından en yüksek seviyede yararlanabilmesini sağlarken ve manzara imkanı sunuyor. Cepje aynı zamanda binanın iç mekânının dışarıdan görülebilmesini sağlıyor. Aşırı ısınmayı önlemek ve dışarının soğutma ihtiyacını azaltmak için ince lamalar, güneş ışığından önemli miktarda koruma sağlıyor. Ayrıca, her bir paneldeki cam miktarı cephenin yönüne göre ayarlanabiliyor.


Etiketler

Bir yanıt yazın