Superlofts: Değişen İhtiyaçlara Göre Esnek Konut Alanları

Marc Koehler Architects'in "Superlofts" projesi, tasarımda karar verme sürecini konut sakinlerinin ellerine bırakıyor.

Açık bina hareketinden ilham alan stüdyo, konut tasarımı için esnekliği en üst düzeyde sağlıyor. Esnek ve verimli bir strüktürel sisteme sahip proje, ikamet eden kişilerin değişen ihtiyaçlarına ömür boyu uyum sağlıyor.

Ev sahipleri, yaşam alanlarını ya da çalışma alanlarını boş bir tuvali doldururmuş gibi, işlem görmemiş hacimler içerisinde oluşturup, kişisel ihtiyaçlarına göre uyarlayabiliyorlar. Merkezi olarak yerleştirilmiş yardımcı şaftlar, mutfak ve banyoların neredeyse her yere yerleştirilebilmesini sağlıyor. Asma katlar, istinat duvarlarının inşa edilmesine veya sökülmesine gerek kalmadan ekstra alanların eklenmesini sağlıyor.

Binalar havalandırma, drenaj ve gölgelenme sağlayan C02 sensörlü akıllı bir alüminyum cepheye sahip. Tabandan tavana cam yüzeyler, iç mekanlara doğal ışık vererek, ısıtma ve yapay aydınlatma kullanımını azaltıyor.

Superloft’un tasarımı atölyeler, oyun alanları, ortak çalışma alanları, fiziksel egzersiz merkezleri gibi bir dizi kolektif alan kurarak; canlı, kendi kendini organize eden topluluklar yaratmaya odaklanıyor.

Superloft tasarımı sadece ev sahipleri için değil, kentler için de optimum esneklik sunuyor. Döngüsel inşa etme fikri ile köhneleşmiş yapı sayısının azalmasını sağlayan sistem, bakımsız yerleşimler için düşük bütçeli yenileme olanağı sunuyor. 


Etiketler

Bir yanıt yazın