Öney Mimarlık’tan Anadolu’da Örnek Yeşil Okul Projesi

Öney Architecture, BÜYAP (Boğaziçi Üniversitesi Yapı Kulübü) ve ÇEDBİK (Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği) Yeşil Okullar Komitesi örnek bir okul projesi için bir araya geldi.

BÜYAP liderliğinde, ÇEDBİK Yeşil Okullar Komitesi desteği ve Öney Architecture’ın tasarımıyla hayata geçirilecek okul projesinin sürdürülebilir bir gelecek için örnek niteliğinde olması ve proje ile birlikte Türkiye’de “Yeşil bir İlkokul” konseptinde bir ilke imza atılması amaçlanıyor. İlk projenin tamamlanmasının ardından, konseptin Türkiye’nin çeşitli iklim bölgelerinde devam ettirilmesi ve yeni projelerin hayata geçirilmesi planlanıyor.

Pilot bölge olarak belirlenen Elazığ’da inşa edilecek yeşil okul, çağdaş mimarinin nitelikleri ve sürdürülebilir/yeşil teknolojilerin imkanları ile projelendiriliyor.  Temel eğitim ve araştırma birimlerinin yanı sıra çok fonksiyonlu bir toplum merkezi olması da hedefleniyor.

“Elazığ İlkokulu” projesi tasarımında; sürdürülebilirlik, düşük enerji kullanımı ve işlevine göre yeniden düzenlenebilmeye olanak sağlayan modüler sistemler ön planda tutuluyor. Tasarımda kullanılan modül, hem malzeme seçimi hem de yapılacak inşaat yöntemiyle binanın işlevine göre boyutları değiştirilebilir, tekrar edilebilir ve yeniden konumlandırabilir bir sistem olarak tasarlanıyor. Modüler sistem, gerektiğinde ihtiyaç duyulan alanın büyütülmesi, gerektiğindeyse farklı lokasyonlarda yeniden inşa edilebilmesini sağladığı için büyük önem taşıyor.

Daha fazla bilgi için buraya tıklayın.

Etiketler

Bir yanıt yazın