Tarihi Kır Evine Çağdaş Ek

İngiliz mimar Guy Hollaway, Kent kırsalındaki 18. yüzyıldan kalma kır evini, beton ve cam uzantılar ile modern bir eve dönüştürdü.

Guy Hollaway, kendisi ve ailesi için hayal ettiği evi tasarlarken ofisinde yıllar yılı ürettiği fikirlerin birçoğunu da uygulama fırsatı bulmuş. Klasik bir yazlık bahçenin içinde yer alan ev iki ayrı bölümden oluşuyor: yenilenmiş tarihi kır evi ve modern uzantısı.

Kır evinin ön cephesinde bulunan, iç mekannın toplam metrekaresini ikiye katlayan ek uzantılar hem Hollaway ve ailesinin ihtiyaçlarını karşılamak hem dei yaşam tarzını yansıtmak üzere çağdaş bir çizgiyle tasarlanmış.

Guy Hollaway Architects, eski yapı ve yeni ek arasındaki eşiği nasıl kurduklarını aşağıdaki gibi anlatıyor:

Bu dönüşümün anahtarı, konvansiyonel yaşantıya meydan okumak ve eski ile yeni arasındaki sınırları bulanıklaştırmaktı. Buradaki ikili çalışma, eskinin rahatlığıyla yeni ve modern yaşama cevap veren bir bütün oluşturmaya çalışıyor.

Proje, binanın arkasında kalan yeni mekanlara akan daha yaşanabilir alanlar yaratmak için mevcut kır evinin iç mekanını yeniden yapılandırmayı tercih etmiş. Giriş, doğrudan restore edilmiş şömine ve eski yazlıkların mirasını ve karakterini koruyan orijinal kirişler içeren bir oturma odasına açılıyor. Sürgülü kapılar bu odaya bir ucunda daha küçük bir salon ve modern arka bahçeye açılan açık plan mutfak ve yemek alanı ile bağlanıyor.

Geleneksel kireç harcı ile yeniden inşa edilmiş iç tuğla duvarlar, uzantı boyunca kullanılan temiz beyaz duvarlarla çelişen bir başka tarihi detayı ortaya çıkarıyor. Arka cepheyi kaplayan boydan boya camlar, bu alan ve açık yaşam alanı arasında kesintisiz bir bağlantı oluşturmak için geri çekilebilen kayan bölümler içeriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın